Lokakuu 2022 – juhlaa ja muuta mukavaa

Lokakuu 2022 on ohi ja tässä jutussa kerrotaan, että miten kuukausi on meidän suunnalla kulunut. Kuukauden aikana on muun muassa juhlittu sekä harjoiteltu uuden puhelimen käyttöä.

Heti lokakuun alussa oli aihetta juhlaan, kun siskon Heikki-poika täytti jo 6-vuotta. Käytiin syntymäpäivillä ja vietiin lahjaksi huppari. Syntymäpäivillä oli kyllä hyviä herkkuja tarjolla. Näissä juhlissa minä viihdyn paljon paremmin lasten seurassa. He käyttäytyvät niin ennakkoluulottomasti meitä pyörätuolilla liikkuvia kohtaan. Ja vielä suurempi syy on se, että en osaa yhtään sitä kuuluisaa smalltalkia. Enkä halua opetella, vaikka aikuisena se pitäisi hallita.

Lokakuu 2022 alkoi synttärijuhlilla. Kuvassa synttärisankari leikkii leikkuupuimurilla.
Synttärisankari leikkimässä lahjaksi saadulla leikkuupuimurilla..
Pöydällä paljon erilaisia gluteenittomia leivonnaisia.
Herkkuja oli tarjolla monenlaista.

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hoitomenetelmä. Tässä hoidossa työnnetään hyvin ohuita neuloja ihon läpi akupisteisiin. Äskettäin pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan tähän hyvin mielenkiintoiseen menetelmään. Heti ensimmäisen neulan piston jälkeen olin hyvin hämmentynyt, kun vuosia vaivannut ikävä jalkaterän pistely loppui kuin seinään. Ja tämä pistely pysyi poissa pari päivää.

Akupunktioneula työnnettynä ihon sisään.
Akupunktioneula jalkaterän ulkosyrjällä.

Lokakuun yhdestoista päivä oli puolestaan minulla ja Tuiskulla aihetta juhlaan, kun kihloihin menosta tuli kuluneeksi yhdeksän vuotta. Tuohan tapahtui silloin Ilomantsissa, jossa Tuisku asui palvelutalossa. Samaan aikaan jouduimme käymään taistelua siitä, että voimmeko muuttaa yhteen. Tätä oikeutta yritettiin rajoittaa niin, että Tuiskulle ei olisi myönnetty riittävästi palveluita. Onneksi lopulta kaikki kääntyi parhain päin. Ja se meidän tarina on luettavissa täältä.

Lautasella sushia, inkivääriä, wasabia ja soijakastiketta.
Sushia, wasabia, inkivääriä ja soijakastiketta. Miten sinä syöt sushin?

Uusi puhelin

Tuli lokakuussa hieman tuhlattua rahaa, sillä ostin uuden puhelimen. Yleensä olen niin sanottu tarkan markan vartija, joka yrittää viimeiseen asti pärjätä vanhalla. Nyt päätin tehdä kuitenkin panostaa kunnolla ja ostin uuden Xiaomi 12 T Pro puhelimen hintaan 649 euron. Kaupan päälle sai saman valmistajan robotti imurin. Minun kirjoittama esittely tuosta puhelimesta löytyy täältä.

Tuiskun kanssaLaitaatsalmen sillalla.
Upea kuvanlaatu on uudessa puhelimessa.

Lokakuussa oli kerran myös grilli kuumana, kun saapui yllättävän hyviä kelejä. Toki tämän lisäksi on tullut häärittyä keittiössä ruoan sekä leipomisen parissa. Sähkön säästämisen myötä kokkailu on entistä enemmän siirtynyt airfryeriin ja haudutuspataan. Oikeastaan vain esimerkiksi perunamuusia tai muita keittämisen kautta valmistuvaa tehdään yhä hellalla. Kuukauden aikana tehtyjä ruokia sekä leivonnaisia voit katsoa alta löytyvistä kuvista.

Katson ikkunan läpi, kun avustaja grillaa parvekkeella.
Grillasin ikkunan läpi.
Makkaraa, perunamuusia ja juustokastiketta tummalla lautasella.
Airfryerissa valmistettu makkara maistui hyvin perunamuusin kanssa.
Kaikki pientä pyöreää pizzaa.
Airfryerissa valmistettu myös pizzaa.
Juustokakku hämähäkki koristelulla.
Avustajan koristelema Halloween-juustokakku.

Lokakuu 2022 on siis ohi ja se kului meidän suunnalla näin. Toivottavasti jaksoit lukea jutun loppuun asti. Jos jaksoit niin toivotan sinulle oikein hyvää marraskuuta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.