Hyvää palvelua Savonlinnan keskussairaalassa

Sairastelu ei ole kivaa lystiä. Tämän olen oppinut kuluneen syksyn sekä loppukesän aikana, kun olen kärsinyt poskiontelotulehduksista.

Suomen terveydenhuollon maine on huono, jos kuuntelee tai lukee puskaradioita. Apua ei kuulemma saa mihinkään vaivaan. Lähes ilmaiseen terveydenhuoltoon ei osata olla tyytyväisiä. Minä kuitenkin olen tyytyväinen.

Lihassairauteeni liittyy hengitysvajaus ja hengitykseen liittyvää hoito on Savonlinnan keskussairaalassa aivan huippuluokkaa. Hengitystuki mittaa sekä lähettää dataa suoraan pilvipalvelimeen, josta sairaalan päässä voidaan ongelmien tullessa katsoa mikä on pielessä.

Oma kokemukseni ovat olleet aiemmin lähinnä tämän alueen kohdalta. Nyt olen sairastelun myötä saanut huomata, että muutenkin sairaalan palvelut ovat hyvin toimivia.

Päivystyksessä olen saanut joka kerta todella hyvää palvelua. Odotusajat ovat olleet lyhyitä ja se on ymmärretty täysin, että perussairauteni takia tulehdusten kanssa ei ole leikkimistä.

Tänään asioin poskionteloiden takia korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla, kun tulehduskierre on vain jatkunut. Palvelu oli hyvää ja asiakasta todellakin kuunneltiin. Poskiontelo huuhdeltiin ja siellä olikin reilusti puhdistettavaa. Tuo uusitaan ensi viikolla. Sain myös lähetteen varmuudeksi hammaslääkärille.

Kiitos toimivalle terveydenhuollolle sekä sen henkilökunnalle. Toivottavasti typerät päättäjät eivät vie meiltä hyvin toimivaa sairaalaa.

Terveys on tärkeää

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Comments are closed.