Muistoja, pipareita ja poliklinikalla käynti kuuluivat viikkoon

Marraskuun puoliväli on jo ylitetty, eikä talvesta ole edelleenkään tietoakaan. Siitä huolimatta tässä tulee raportti juuri päättyvän viikon tapahtumista, joita oli tällä kertaa reilusti.

Kuluneen viikon aikana saatiin sentään hieman esimakua jo talvesta, kun täälläkin suunnalla satoi vähän lunta. Nopeasti lumi kuitenkin suli ja ilma on taas aivan kuin syyskuussa. Ehkä se talvi vielä tulee, jos ennustajiin on mitään uskomista.

 Lunta sataa.

Poskiontelo vaivaa yhä, vaikka sitä on hoidettu elokuun alusta. Torstaina pääsin vihdoin käymään korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolla ja siellä oikea poskiontelo huuhdeltiin. Kyllä olikin puhdistamiseen aihetta. Olin jännittänyt tuota operaatiota, kun hengitystuen käyttö tietenkin vaikeuttaa asiaa. Huoli oli turhaa, sillä huuhtele onnistui todella hyvin. Ensi viikolla tuo sitten uusitaan.

Ollaan aloit́ettu jouluvalmistelut tänä vuonna hyvissä ajoin. Edellisellä viikolla laitettiin jo jouluvalot paikoilleen ja kuluneella viikolla leivottiin gluteenittomia pipareita. Niistä tuli todella hyviä. Reseptin löydät TukehuPullaas blogista.

Lautasellinen piparkakkuja.

Maiju leipoo pipareita.

Pipari Topi.

Tilattiin pari viikkoa sitten uusi vitriini, koska ei oltu entiseen oikein tyytyväisiä. Ulkonäkö sekä
lastulevyt materiaalina ei oikein miellyttänyt. Halvalla ei saa hyvää sanonta pätee tässäkin asiassa.

Vitriinin osat.

Uusi vitriini on hieman pienempi kuin edellinen, mutta se sopii paremmin meidän sisustukseen ja se on valmistettu oikeasta puusta. Vitriini saapui perjantaina ja kasattiin se samana päivänä. Entinen vitriini lähti pois seuraavana päivänä, joten saatiin siirrettyä tavarat uuteen vitriinin. Tältä vitriini näyttää kasattuna.

Vitriini kasattuna

Muistoja

Keskiviikkona tuli kuluneeksi jo seitsemän vuotta siitä, kun äitini menehtyi rintasyöpään. Suru on jo aikoja sitten kadonnut, mutta kultaiset muistot kulkevat mukana jokaisena päivänä. Muistot ja tunteet nousivat mieleen, kun kynttilät paloivat pöydällä.

Kynttilöitä.

Perjantaina poikettiin rutiineista rajulla tavalla, kun tilattiin iltapalaksi kebabia. Nyt on kätevä tilata kotiin roskaruokaa, kun Pizza Online -palveluun oli tullut toinen pizzeria Savonlinnasta. Tiesitkö, että Pizza.online.fi -palvelulla saat kotiin melkein mitä ruokaa tahansa?

Kebabia ja ranskalaisia.

Lopuksi sekalaisia kuvia kuluneen viikon ajalta.

Minä ja sammakot.

Maijun kasvonaamio.

Jouluporo

Kuluneessa viikossa oli siis reilusti kaikenlaista menoa sekä tekemistä, mutta myös hiljentymistä muistojen äärellä. Miten sinun viikko on kulunut ja oletko jo aloittanut jouluvalmistelut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.