Itsenäisyyspäivän viettoa hyvän seuran sekä ruoan kera

Rakas kotimaamme Suomi täyttää tänään vuosia, kun mittariin tulee jo 101 vuotta. Itsenäisyyspäivää juhlistimme vieraiden kanssa hyvän ruoan merkeissä.

Itsenäisyyspäivä ja maamme itsenäisyys herättää ainakin minussa suuria tunteita. Minä olen kiitollinen siitä, että juuri Suomi on kotimaani. Tämä arvostus kotimaata kohtaan tuntuu olevan nykyään ikävä kyllä katoava luonnonvara.

Valitettavan moni on nykyään kuitenkin sitä mieltä, että muualla asiat ovat paljon paremmin kuin Suomessa. Esimerkiksi terveydenhuolto ja monet tukipalvelut on täällä aivan maailman kärkiluokkaa. Voisi monelle narisijalle tulla ikävä kotiin, jos muualle lähtisi.

Yhdessä voisimme toki parantaa eloa täällä maassamme ja kannustaa toisiamme eteenpäin. Yritetään löytää asioista ne positiiviset puolet ja unohtaa typerät jutut. Alkuun voisimme päästä jo sillä, että tervehtisimme vastaan tulevaa naapuria. Se piristää kummasti päivää.

Myös esimerkiksi Suomen luonto on semmoinen asia, jota pitäisi enemmän hyödyntää matkailussa paljon enemmän. Ihmiset maailmalla varmasti arvostaisivat tätä puhdasta luontoa ja hiljaisuutta. Näin saataisiin myös talous nousuun.

Tänään meillä kävi kylässä siskoni perheineen, valmistettiin heille iisenäisyyspäivän juhlalounas. Vuosi sitten mietittiin, että yritetään luoda tästä perinne. Siihen ei ehkä vielä näillä kerroilla ylletä, mutta ehkä tämä on joku päivä perinteeksi muodostunut juttu.

Alkuruokana tarjottiin gluteenitonta saaristolaisleipää. Näiden leipien päälle laitettiin osaan graavilohta ja osaan kylmäsavulohta. Lisäksi päälle tuli yrttituorejuustoa, kurkkua sekä tilliä.

Lohileipiä itsenäisyyspäivä.

Pääruokana oli hiillosmakkara-kasvisvuokaa, johon laitettiin kasvikseksi perunaa sekä kesäkurpitsaa. Lisäksi ruokaan tuli juustokastike ja päälle juustoraastetta. Reseptin pohjana oli tämä tekemäni resepti. Myös salaattia valmistettiin ruoan kaveriksi.

Itsenäisyyspäivä ja kunnon kotiruokaa.

Jälkiruokana tarjolla oli Maijun leipomaa juustokakkua. Tuohon aivan mahtavaan kakkuun tuli keksipohjan päälle ensin mustikkamoussekerros ja sen päälle kerros valkosuklaaatuorejuustoa. Harvoin saa noin hyvää juustokakkua.

Juustokakku

Lopuksi vielä muutama kuva meistä Maijun kanssa sekä vieraina olleista lapsista.

Heikki poika.

Vieraita odotetaan.

Heikki ja Katariina.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää vielä kaikille. Meidän päivä jatkuu Linnan juhlia TV:stä katsoessa, kun ei tuota kutsua edelleenkään tullut. 😀

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Comments are closed.