Itsenäisyyspäivän viettoa hyvässä seurassa ja muut viikon kuulumiset

Joulukuu on lähtenyt kovalla vauhdilla käyntiin ja kohta ohitetaan jo kuukauden puoliväli. Tähän hyvin nopeasti kuluneeseen viikkoon mahtui muun muassa itsenäisyyspäivän viettoa hyvässä seurassa ja pieniä vieraita.

Tähän viikkoon on kuulunut pitkästä aikaa paljon ruoanlaittoa ja myös leivontaa. Osaksi sen myötä, että meillä kävi vieraita syömässä. Myös joulua varten olen valmistanut mustikkamarmelad imakeisia. Viime yrityksellä kävi niin, että makeiset alkoivat sulaa, kun olivat hetken lämpimässä. Tällä kertaa niistä tuli täydellisiä.Mustikkamarmeladeja hyytymässä.

Marmeladi mustikkaa.

Kuluneella viikolla vietettiin Suomen itsenäisyyspäivä ja sen kunniaksi tarjottiin itse valmistamamme lounas siskon perheelle. Yritetään tehdä Maijun kanssa tästä vuosittainen perinne.

Alkuruokana tarjottiin gluteenitonta saaristolaisleipää, jonka päälle laitettiin graavi- ja kylmäsavulohta. Pääruokana oli hiillosmakkara-kasvisvuokaa ja sen kaverina oli salaattia. Jälkiruokana tarjolla oli Maijun leipomaa valkosuklaa -mustikkajuustokakkua.

Lohileipiä itsenäisyyspäivä.

Itsenäisyyspäivä ja kunnon kotiruokaa.

Juustokakku

Heikki ja Katariina.

Kaapeista löytyy välillä mielenkiintoisia asioita. Tällä kertaa löytyi MatSmartista tilattu tomaattikeitto. Pakastimessa oli kalapuikkoja, joten syntyi idea kokeilla valmistaa jotain erikoista. Syötiin sitten tomaattikeittoa, jonka päälle laitettiin gluteenittomia kalapuikkoja. Kyseisestä paikasta tuli tällä viikolla uusi paketti.

Alkuviikosta syötiin hyvin perinteistä suomalaista ruokaa, kun valmistin lihaperunasoselaatikkoa. Oli kyllä hyvää vaikka nyt itse sanonkin.

Kalapuikkoja tomaattikeitolla.

Nyt on hyvää.

Matsmart paketti.

Kuljetusliike kiikutti tällä Maijulle uuden hartsinuken, joka sai nimekseen Toast. Kyseessä on Maijun nukeista suurin. Toast pääsi pienelle ajelulle. Toisessa kuvassa nukke on Maijun sylissä.

Toast nukke.

Maiju ja nukke.

Tiistaina kävin jälleen korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla poskionteloń takia. Itse alan olla jo täysin kyllästynyt ramppaamaan jatkuvasti tuolla, mutta pitäähän tuo asia hoitaa loppuun. Kai tämä tapaus joskus päätökseen saadaan. Ehkä ensi viikolla asia lähtee etenemään jonnekin suuntaan.

On lunta tulvillaan

Viikon aikana on kameran muistikortille ilmestynyt paljon kuvia Maijun nukeista. Tässä muutamia viikon aikana otettuja kuvia nukeista. Yhdestä kuvasta näkee hyvin, että miten paljon lunta on satanut ihan hetkessä.

On lunta tulvillaan.

Nana ja peili.

Nuket toivottavat hyvää itsenäisyyspäivää.

Nukke ja enkeli.

Tämmöisissä merkeissä meillä kului siis tämä viikko. Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja ensi viikolla pitää leipoa ainakin gluteenittomia karjalanpiirakoita. Ehkäpä jotain muutakin jouluista tulee leivottua.

Mutta miten sinun viikko on kulunut? Joko olet aloittanut valmistelut joulua varten ja mitä aiot tehdä jouluna?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.