Pysyvä poskiontelotulehdus ja jouluruokaa – näistä viikko koostui

Viikko on aivan lopuillaan, joten on aika kirjoittaa tänä vuonna perinteeksi palannut viikkoraportti. Joulu on jo ihan ovella ja kuluneeseen viikkoon on mahtunut jälleen jouluvalmisteluja ja uutta tietoa sairastelustani.

Leivottiin tällä viikolla jouluksi gluteenittomia karjalanpiirakoita. Niitä valmistuikin peräti 70 kappaletta ja Maiju jaksoi rypyttää kaikki. Olen todella ylpeä Maijusta ja iloinen siitä, että nykyinen fysioterapeutti on saanut ihmeitä aikaan. Piirakoiden resepti löytyy täältä.

Näistä valmistuu puuroo.

Maiju rypyttää piirakoita.

Piirakoita lautasella.

Viikonloppuna jatkettiin jouluruokien valmistamista pakkaseen. Lauantaina nimittäin valmistettiin bataattilaatikkoa, josta tulikin oikein maukasta. Se on myös tehty omalla reseptillä. Samalla vaivalla valmistui ruoaksi myskikurpitsasosekeittoa. Tässä tulikin jaettua reilusti ruokareseptejä.

Bataattilaatikkoa vuokassa.

Keittoa kulhossa.

Torstaina sain lopulta kuulla tiedon siitä, että ainakin elokuusta asti vaivannut poskiontelotulehdus on todennäköisesti pysyvä olotila. Paineella ilmaa työntävä hengitystuki ilmeisesti ylläpitää tulehdusta poskiontelossa ja ilman sitäkään en pärjää. Jännä yhtälö…

No näillä elämän tarjoamilla yllätyksillä kuitenkin mennään eteenpäin. Ei anneta tämänkään asian lannistaa yhtään. On sitä paljon pahemmistakin asioista selvitty. Kirjoitin aiheesta tarkemmin omaan juttuun.

Enää ensi viikko ja sitten onkin meillä joulu. Sitä on odotettu jo pitkään. Itse tehdyt jouluruoat on todella hyviä. Pitää tehdä vielä ainakin sinappia, marinoida silli sekä graavata lohi, Silliä en ole koskaan aikaisemmin kuin purkista syönyt, joten katsotaan mitä tästä tulee.

Topi odottaa myös kovasti joulua ja on pukenut jo päällensä viime vuonna lahjaksi saamansa jouluisen takin. Tässä kuvassa Topi lepäilee uuden kaverin kanssa, jonka nimi on Uni.

Topi ja uni.

Toivottavasti myös Sinun viikko on ollut mukava ja siihen on kuulunut paljon positiivisia asioita. Haluan toivottaa juuri Sinulle oikein hyvää tulevaa viikkoa.

Stitch on uusi kaverini.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Comments are closed.