Jouluvalmisteluja, tubettamista sekä vaarallinen lohi

Marraskuinen viikko on ohi eli on siis aika kertoa siitä, että miten viikko on kulunut. Harmaaseen viikkoon mahtui muun muassa jouluvalojen asentaminen paikoilleen ja vaarallinen tilanne.

Tubettamisen aloittaminen on ollut mielessäni jo kauan aikaa, mutta videolla puhumisen jännitys on aina tullut esteeksi aloittamiseen. Tällä viikolla kuitenkin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa videoiden teon. Ensimmäiset videot oli aika kuraa, mutta vähän kerrallaan jännitys alkoi helpottamaan. Jotenkin menen lukkoon, kun kuvaaminen alkaa ja kuulostan silloin kuulemma uutistenlukijalta.

Käy tutustumassa YouTube-kanavaan.

Joulu tuli meille jo perjantaina, kun laitettiin jouluvalot paikoilleen. Jouluvaloilla saa helposti luotua tunnelmaa tähän pimeään vuodenaikaan. Vaikka tykkäänkin pimeästä niin jouluvalot ikkunassa näyttävät hyvältä ja luovat rauhalllisen tunnelman.

Nukke ihastelee kynttilöitä.

Ja tietenkin myös hyvää ruokaa

Viikon aikana on tullut viihdyttyä tietenkin myös keittiössä. Lohi oli hyvässä tarjouksessa, joten pitihän sitä tietenkin ostaa. Lohesta valmistin Maijulle lohipastaa. Lauantaina puolestaan valmistin mantelileipää, joka on todella herkullista.
Itselle valmistin lohikeittoa, josta tulikin oikein maistuvaa. Toisella ruokailulla kuitenkin onnistuin saamaan ruodon kurkkuun. Onneksi rakas vaimo oli pakottanut jääräpään pyytämään liman imemiseen tarkoitetun imulaitteen, jolla ruotoa saatiin vähän liikkeelle ja sain sen sitten kakisteltua ulos. Aika pelottava kokemus oli tuo, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä.

Lohikeitto

Lohipasta

Mantelileipä on hyvää

Blogin puolelle on tullut kirjoitettua tällä viikolla muutama juttu. Keskiviikkona aloitin uuden juttusarjan kirjoittamisen. Jatkossa olisi siis tarkoitus kerran viikossa julkaista juttu, joka helpottaa jollain tavalla lukijoiden elämää. Ensimmäisessä kirjoituksessa annoin vinkkejä siitä, että miten puhelimet akun saa kestämään pidempään.

Viikon toisessa asia kirjoituksessa käsitteltiin ASMR-ilmiötä, joka muun muassa auttaa nukahtamisessa ja rentouttumisessa. YouTubesta löytyy todella paljon ASMR-videoita, joissa puhutaan kuiskien sekä tehdään erilaisia ääniä. Tämä voi kuulostaa humpuukilta, mutta äänet oikeasti rauhoittavat jopa minua.

Topi lataa puhelinta.

Tämä viikko on mennyt lähinnä sisätiloissa, kun on satanut vettä joka päivä. Sunnuntaina käytiin kuitenkin sen verran liikkeellä, että käytiin ostamassa ruokaa sekä vähän lisää joulukoristeita. Kesä voisi jo tulla takaisin!

Oispa jo kesä.

Jalkakylpy

Viikkoon mahtui siis tälläkin kertaa monia mielenkiintoisia tapahtumia ja myös draamaa. Miten sinun viikkosi on mennyt ja mitä olet tehnyt viikon aikana?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Comments are closed.