Uusi avustaja, hyvää ruokaa ja muut viikon jutut

Täällä suunnalla on ollut erittäin mielenkiintoinen viikko. Mukavin juttu on tietenkin uuden henkilökohtaisen avustajan löytyminen. Hyvää ruokaa on myös tullut valmistettua.Olen etsinyt uutta henkilökohtaista avustajaa jo jonkin aikaa. Tällä viikolla haastattelussa on käynyt muutama ehdokas, joista toinen aloittaa työt ensi viikon aikana. Ehkä hieman taukoa nyt tähän hommaan, kiitos!

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oli täysikuu, joka ihme kyllä näkyi tällä kertaa. Tämä kuva on otettu parvekkeelta eikä ole mikään paras otos. Julkaisu kelpoinen kuva kuitenkin on.

Siellä se kuu möllöttää.

Paljon erilaista ruokaa

Viime aikoina olen innostunut häärimään keittiössä ja kirjoittamaan jopa reseptejä ylöskin. Ruokavalio on kokenut pientä muutosta, sillä lautasella on ollut enemmän kalaa ja kasviksia. Kai se ilmastonmuutos hömppä alkaa upota päähän kuin Neuvostoliiton propaganda parhaimmillaan.

Löysin kaupasta hävikkituotteen, joka oli tällä kertaa kotimaista kirjolohta. Pitihän se tietenkin ostaa pois kuljeksimasta. Siitä tuli valmistettua lohilaatikkoa. En muista koskaan aiemmin tehneeni kyseistä ruokaa.

Muítakin ruokakuvia löytyy muistikortilta. Tiistaina valmistin jauhelihapihvejä, joiden kanssa tarjolla oli vuohenjuustoa ja paistettuja kasviksia. Löysin keinon millä vuohenjuustosta saa yhtä hyvää kuin ravintolassa. Kuvassa näkyvä kattaus on myös upea.

Vuohenjuustosta saa helposti täydellisen rapeapintaisen kiekon. Laita levy melkein täysille ja lisää pannulle ruokalusikallinen voita. Ota vuohenjuusto jääkaapista, kun voi alkaa vaahdota. Leikkaa vuohenjuusto noin 1-1,5cm levyisiksi kiekoiksi. Paista kiekkoja noin 1,5 – 2 minuuttia/puoli. Älä heiluttele pannua. Käännä kiekko, kun alareunassa alkaa näkyä kevyttä karamellisoitumista.

Tuli eräs päivä mieleen, että voisi leipoa pitkästä aikaa gluteenitonta leipää. Tällä kertaa kokeilin vähän uudenlaista juttua, sillä taikinaan tuli teff-jauhoja. Kyseessä on afrikkalainen viljakasvi Tefheinä, jonka pienistä siemenistä saadaan valkoisia leivontaan käytettäviä jauhoja. Tefheinä on eniten viljelty viljakasvi Etiopiassa.

Hyvää ruokaa eli lohilaatikkoa vuoassa.

Upea asetelma, jossa pihvi, kasviksia ja vuohenjuustoa.

Gluteenitonta leipää.Hengityspalje on meillä käytössä päivittäin. TV-sarjojen elvytystilanteistakin tutulla hengityspalkeella lisätään keuhkotilavuutta ja parannetaan keuhkotuuletusta.

Steripolar yhteistyön kautta sain käyttööni hengityspalkeen, jossa yksisuuntainen venttiili. Tämän viikon testauksen jälkeen tämä vaikuttaa todella hyvältä ja toimivalta. Keuhkot täyttyvät ilmalla paljon tehokkaammin kuin normaalisti hengityspalkeella.

Hengityspalje ja maski.

Tehtiin taas kerran tilaus Matsmart verkkokaupasta, josta saa edullisesti hävikkiä. Tilaa sinäkin klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja ympäristökin kiittää. Samalla tuet myös Pietar.in toimintaa.

Matsmart tilaus saapui.

Sunnuntaina kävin äänestämässä EU-vaaleissa ihan yllättäen. Arvoin äänestyspaikalla jonkun numeron lappuun. Kyseessä taitaa olla vaalit, jotka tuskin kiinnostaa ketään. Moni ei varmaan edes huomaa niiden olevan nyt.

Maiju kävi sunnuntaina ulkoiluttamassa söpöjä nukkejaan. Nuket olivat tästä tietenkin innoissaan. Samalla sain vähän luontokuviakin. Tämän reissun upeat kuvat lopuksi.

Maiju ja nuket.

Vene metsässä.

Viikon kuulumiset olivat tällä kertaa tässä. Miten sinun viikkosi on tällä kertaa mennyt? Kävitkö sinä äänestämässä?

Oikein hyvää tulevaa viikkoa ja ensi viikolla kalenteriin käännettävää kesäkuuta kaikille blogin lukijoille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa