Mökki viikon kohokohta – ”täällä on mukava viettää aikaa”

Julkaisen tämän viikon tapahtumista kertomuksen poikkeuksellisesti Multialta, jossa sijaitsee Huvilarannan esteetön mökki. Mökkeilyn lisäksi viikkoon on mahtunut muun muassa pienien vieraiden vierailu.

Uusi henkilökohtainen avustaja aloitti työnsä virallisesti maanantaina. Alku uuden ihmisen kanssa on aina erilainen, kun ei kukaan ole seppä syntyessään. Tärkeää on henkilökemioiden kohtaaminen ja se, että avustajan saa valita itse. Tämä oikeus on pidettävä jatkossakin meillä, jotka kykenemme toimimaan työnantajina.

Leivoin maanantaina persikka -tuorejuustopiirakkaa, kun tiistaina oli tulossa vieraita. Piirakasta tuli todella hyvää itse tekemälläni reseptillä. Myös uusi upea yleiskone vaikutti tietenkin piirakan makuun positiivisesti.

Piirakka kuvassa.

Vietän syntymäpäiviä ensi viikon keskiviikkona. 34-vuotta on ihan hyvä saavutus Duchennen kanssa, mutta ei tähän kannalta jättää taistelua. Synttärivieraat kävivät vähän ennakkoon, kun ensi viikolla ollaan mökkeilemässä.

Ei voi taas todeta kuin, että kyllä aika kuluu tosi kovalla vauhdilla, kun kummityttökin aloitti jo koulun. Katariina oli vasta ihan pieni lapsi.

Minä, Maiju ja pikkuiset vieraat.

Keskiviikko oli lähes kesäinen, kun aurinko jopa lämmitti ulkoillessa. Kuvia ei tullut ulkona otettua, sillä ajoin tutuissa maisemissa. Syksy tulee kuitenkin vauhdilla, sen ikävä kyllä aistii jo ulkona.

Ulkona otetun kuvan sijaan julkaisin Instagramissa selfien, joka on otettu asunnossamme henkilökohtaisten avustajien huoneessa.

Kuva avustajien huoneessa.

Mökki Multialla kohteena

Lauantaina lähdimme Maijun kanssa kohti Multian Huvilarantaa, jossa odotti upea esteetön mökki. Tätä reissua oli odotettu kokonainen vuosi, oltiin nimittäin samassa paikassa myös edellisenä kesänä.

Reissuun lähtö vaatii aina paljon, kun pitää ottaa huomioon vaikka mitä. Tuosta asiasta löytyy myös kirjoitus täältä blogista. Matka on myös pitkä meillä Savonlinnasta joka paikkaan ja ensimmäinen päivä onkin aika rankkaa.

Lauantaina ehdittiin illasta nauttia lämmöstä ja auringosta mökin ympäristössä. Isojärven rannalla auringonlasku oli upeaa katseltavaa, kun taivas värjääntyi oranssiksi.

Rannalla Maijun kanssa.

Upea auringonlasku.

Sunnuntaina sää oli hieman huonompi, kun oli pilvistä sekä tuulista. Iltaa kohden alkoi myös sateet. Ehdin kuitenkin käydä vähän ajamassa pieniä hiekkateitä ja ihastelemassa maisemia. Aamulla kävin pitkästä aikaa saunassa.

Upea Isojärvi. Mökki Maijun taustalla. Hyvää grilliruokaa. Harmaa taivas järven yllä. Ihmettelen marjapensaiden määrää. Syödään ulkona. Pitkä tie edessäni.

Tässä tämän kertainen viikko kuvin ja sanoin. Ollaan täällä reissussa melkein koko tuleva viikko eli blogi viettää hiljaisempaa eloa sen aikaa. Miten sinun viikkosi on mennyt?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa