Kolea syksy, räntäsateet sekä hyvää ruokaa

Kolea syksy saapui tällä viikolla luoksemme todenteolla ja toi mukanaan kaikkien rakastamat räntäsateet. Huonontuneet säät ovat saaneet Vanhasen viihtymään lähinnä sisätiloissa.Kuluneen viikon aikana on muistuneet mieleen nämä syksyn ihanuudet, kun kaiken maailman taudit jylläävät. Henkilökohtaisen avun varassa toimivalle eli heidän työnantajalleen se tietää nimittäin lisää töitä, kun pitää etsiä sijaisia.

Meillä tilanne on vähän helpompi kuin monella muulla, kun mahdollisuuksien mukaan toisen avustaja voi sijaistaa. Tilanteen aiheuttamaa stressiä se ei kuitenkaan kauheasti vähennä. Tässä olisi yhteiskunnan osalta parantamisen varaa, kun meillä yksittäisillä työnantajilla ei kauheasti mahdollisuutta parantaa tilannetta.

Kolea syksy saapui

Tällä viikolla syksy otti harppauksen kohti talvea, kun perjantaina nähtiin ensimmäiset räntäsateet. Ulkona on ollut myös todella kylmää eikä ulkoilemassa ole paljon tullut käytyä.

Viikon ainoan kunnon ulkoilun tein sunnuntaina, kun sää oli hieman muita päiviä poutaisempi ja tyynempi. Näin viileänä vuodenaikana kynnys lähteä ulos on paljon suurempi, sillä jalat ja kädet menevät hetkessä kylmäksi vaikka miten pukeutuisi.

Kolea syksy saapui.

Pietari ulkona.

Maisema Laitaatsalmen toiselle puolelle.

Syksy on maukkaiden kurpitsojen todellista kulta-aikaa. Viikonlopuksi valmistin aivan omalla reseptillä myskikurpitsasta sosekeiton. Lopputulos oli maukas ja siitä huolimatta valmistus ei ollut mitenkään vaikeaa. Helposti hyvää reseptit ovat parhaita.

Keiton kanssa syötiin Tescon gluteenittomia paneroituja mozzarellatikkuja. Nuo pari vuotta sitten myyntiin tulleita tuotteet olivat todella hyviä. Voisihan noita tehdä itsekin, mutta välillä on kiva syödä valmista.

Myskikurpitsakeittoa ja mozzarellatikkuja.

Kauppoihin oli ilmestynyt jo joulusuklaat, vaikka on vasta lokakuun alku. Kohta niitä varmaan myydään ympäri vuoden, kun jokuhan saattaa viettää joulua juhannuksena. Ostin sen kunniaksi tällä viikolla myyntiin ilmestyneitä Vihreitä kuulia suklaakonvehteja. TukehuPullaas -blogista löytyy arvostelu tuosta tuotteesta.

Valio Mifu jauhis oli oli myös kuluneella viikolla testissä ollut uutuus. En oikein ole välittänyt aiemmista Mifuista ja ei tämäkään ollut mitenkään ihmeellistä. En edes ymmärrä, että miksi pitää yrittää matkia jauhelihaa. Varmasti tuo Mifu myisi ilman turhia höpínöitökin.

Vihreitä kuulia suklaakonvehteja kuvassa.

Mifukastiketta ja spagettia.

Tällä viikolla on jo vähän helpompi ajatella ja kirjoittamisessa on hieman ajatuksetkin mukana. Alkuviikosta kirjoitin edesmenneestä isästä pienen muistokirjoituksen. Sen voit käydä lukemassa täältä.Tässä tämän kertainen raportti viikosta Savonlinnan suunnalla. Miten sinun viikko on kulunut? Toivottavasti hyvin. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa juuri Sinulle siellä ruudun toisella puolella.

Topi ja Oiva voimistelevat.

Topi ja uusi ystävä Oiva Lohtander voimistelevat, kannattaa ottaa mallia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa