Piikillä käynti, ruoanlaittoa sekä fysioterapiaa – lue nyt kuulumiset

Tällä viikolla huolehdin terveydestäni ja kävin piikillä terveysasemalla. Muuten kuluneeseen viikkoon on mahtunut muun muassa ruoanlaittoa, ulkoilua sekä aina mukavaa fysioterapiaa.

Jouluvalmistelut ovat jatkuneet tällä viikolla, kun oli torttujen vuoro valmistua. Tuo gluteenittomien joulutorttujen valmistus ei ollut mitenkään helppoa, mutta niin se vaan yksi pellillinen niitä syntyi. Ja toinen samanlainen määrä taikinaa päätyi pakastimeen.

Ihania joulutorttuja.

Alkuviikosta alkoi tuntua siltä, että täytyy saada riisipuuroa. Keskiviikkoon asti jaksoin tuon ajatuksen hautua, kunnes päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Riisipuuro maistuu hyvältä vaikka ei olekaan vielä joulu. Kkaneli ja sokeri tulee minun puuroon. Entä sinun?

Riisipuuroa kanelilla ja sokerilla.

Piikillä käynti

Viikko alkoi piikillä, kun kävin Savonlinnan pääterveysasemalla ottamassa influenssarokotuksen. Kuulun tämän rakkaan Duchennen lihasdystrofian takia tuohon riskiryhmään, joka saa rokotuksen ilmaiseksi. Kyseisen rokotteen olen ottanut yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ja olen yhä hengissä.

Tiedäthän että influenssarokote on maksuton sairautensa vuoksi vakavalle influenssalle alttiin henkilön lähipiirille. THL:n mukaan rokotteen teho esimerkiksi vakavasti sairailla on korkeintaan kohtuullinen, joten he hyötyvät selvästi lähipiirinsä rokotusten tuottamasta lisäsuojasta.

Kävin samalla reissulla lähikaupassa noutamassa Maijulle saapuneen paketin. Kun posti on lakossa niin Pikun kuljetus toimii. Pyydä vain tarjousta ja paketti on jo lähes perillä.

Piikillä käynnin jälkeen pakettia hakemassa.

Torstaina puolestaan kävin sairaalalla apuvälineteknikon vastaanotolla, kun olen saamassa uudet kengät. En pysty pitämään normaaleja kenkiä,koska jaloissani on niin pahat virheasennot. Sen takia kengät pitää valmistaa yksilöllisesti. Niistä saatte nähdä kuvan noin kahden kuukauden kuluttua.

Maisema Saimaalle Laitaatsalmen sillalta.

Aloitettiin kulunut viikko kevyesti, kun valmistin juustoista peruna-porkkanasosekeittoa. Todella hyvää ja edullista ruokaa, sillä noin neljän normaalin annoksen hinnaksi tuli alle 1,5 euroa. Edulliseen hintaan vaikutti se, että muun muassa kasvisliemi sekä mausteet oli tilattu Matsmartilta.

Viikon helppo ruokaohje kiireelliselle ihmiselle. Pilko ensin makkarat sekä tomaatti ja paista ne pannulla. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Lisää tämän jälkeen sulatejuustoa. Syö kun juusto on sulanut.

Helppo makkarapata.

Keittoa lautasella.

Kela on myöntänyt minulle vaikeavammaisen lääkinnällistä kuntoutusta eli fysioterapeutti käy siis kotikäynnillä noin kaksi kertaa viikossa. Fysioterapian avulla kivut pysyvät kurissa ja vähäiset voimani pysyvät pidempään jäljellä. Olen kiitollinen siitä, että fysioterapeutti on todella pätevä.

Tämän viikko oli taas täynnä paljon erilaisia tapahtumia. Lähinnä kotona tuli pyörittyä, mutta siitä huolimatta tehdyksi sain vaikka mitä. Miten sinun viikkosi on mennyt?

Lopuksi kuva sunnuntailta, jolloin ulkona näkyi ihmeellinen valoilmiö.

Puut ja taivas.

Maisema Saimaalle.Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa