Sisustamista, ruoanlaittoa sekä sisätiloissa pyörimistä

Ihana talvinen viikko on takana… Nyt lähti vahingossa väärä kirjoitus liikkeelle, sillä lumesta tai oikeastaan koko talvesta ei ole tietoakaan. Tässä kuitenkin juttua kuluneesta viikosta, johon kuului muun muassa ruoanlaittoa sekä sisustamista..Kulunut viikko on vietetty pääosin sisätiloissa, sillä kelit ulkona ovat olleet surkeita. Meillä on ollut myös pientä pulaa työvoimasta, kun henkilökohtaisen avustajan sijaisia on todella vaikeaa löytyy. Tai löytyisi niitä, mutta taso ei päätä huimaa.

Harmaa sää ulkona.

Ruoka on tällä viikolla ollut minulla kasvispainotteisia, mutta esimerkiksi Maijun valmistamaa kinkkupasteijaa oli tietenkin pakko syödä. Ja kannattikin, sillä oli se niin hyvää ettei sanotuksi saa.

Maanantaina oli lettupäivä, jolloin paistoin pinaattilettuja sekä aivan tavallisia lettuja. En tietenkään haluaisi kehua, mutta hyviähän niistä tuli. Gluteenittomiin lettuihin löydät reseptin löydät täältä.

Keskiviikkona valmistin ennakkoon seuraaville päiville soijasuikale-kasvispataa. Oli kätevä ruoka, sillä Maiju söi sitä hiillosmakkaran kanssa ja minulle se riitti pelkästään täyttäväksi ruoaksi.

Avokado on minun ruokavaliossa harvinainen, sillä sen kasvattaminen kuluttaa juomakelpoista vettä hurjia määriä. Lidlissä oli kuitenkin avokadot hyvässä tarjouksessa, joten ostin niitä. Tämä terveellinen hedelmä sopii hyvin esimerkiksi leivän päälle.
Uusi vuosi alkoi kasvisruokaa syöden.

Pinaattilettu, jonka päällä on avokadoa.

Kokkailemassa lettuja.
rbt

Paahdettua leipää.

Kodin sisustamista

Kotia täytyy välillä sisustaa ja toisinaan tulee ostettua myös uusia huonekaluja. Ensin oli tarkoitus asentaa seinälle lisää hyllyjä, mutta lopulta päädyttiin hankkimaan pari uutta isoa lelulaatikkoa, joihin sopii piilottaa vaikka mitä.

Kodin sisustamista.

Käytiin Maijun kanssa keilaamassa syksyllä 2017 Peurungan kylpylässä, kun oltiin siellä Invalidiliiton tuetulla lomalla. Silloin päätettiin, että aletaan käydä keilaamassa myös täällä Savonlinnassa.

Aikaa on tuosta kulunut jo hurjasti. No ajateltiin nyt toteuttaa tämä ajatus ja lauantaina oli sitten tarkoitus lähteä huomenna keilaamaan. Onneksi Maiju selvitti asiaa ennakkoon eikä lähdetty kuulopuheiden perusteella liikkeelle.

Paikallinen keilahalli on nimittäin esteetön ja myös inva-wc löytyy, mutta ei sieltä löydy vierityskourua. Tuota kourua pitkin keilapalloa pystyy heikko voimainenkin heittämään. Ei siis tueta tuotakaan paikallista yritystä, ellei kourua sinne hommata.

Muutenkin täällä on nuo mahdollisuudet harrastamiseen ovat meidän kohdalla etenkin talvella. Elokuvat sekä syöminen taitavat olla ainoat mahdollisuudet. Toisaalta se on hyvä tekosyy pysyä sisällä lämpimässä.

Tämä viikko täällä Savonlinnan suunnalla ollut hyvin harmaa. Onko sinun suunnalla ollut yhtään paremmat säät? Ja miten viikkosi on kulunut?
Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa