Eristäytyminen eli lähes normaali elämä jatkuu ”fysioterapiaa, kotiinkuljetuksia…”

Tähän maaliskuun viimeinen viikko on ollut lähes normaali vamaselle. Koronaviruksen tuoma uhka on yhä päällä, eikä se vähään aikaan katoakaan mihinkään. Viikkoon on mahtunut fysioterapiaa, ulkoiltua sekä herkuttelua.
Kelan maksama fysioterapia jatkui viikon tauon jälkeen. Ensin Kela päätti lopettaa nämäkin osalle meistä elintärkeät kuntoutukset Koronaviruksen myötä, mutta tuli nopeasti järkiinsä ja fysioterapia sai pienen tauon jatkua. Tämän innoittamana kuvasin videon kotikuntoilusta.

Maksusitoumus on kuitenkin loppumassa tähän maaliskuun loppuun, eikä uudesta ole kuulunut mitään Kelan suunnalta. Hakemuksen normaali käsittelyaika on viisi viikkoa ja tämä tulee täyteen maanantaina. Toki korona voi tätäkin viivästyttää.

Kotiin tilaamista

Näin kriisin hetkellä on hyvä tukea kotimaan yrityksiä. Kotiin tilattava tai vaikkapa luukun kautta myytävä ruoka ovat mainio esimerkki siitä miten tämä onnistuu. Myös lahjakortit ovat oikein hyvä vaihtoehto etenkin pienten yritysten tukemiseen.

Ihan parasta kebabia myyvä Uskudar Kebab oli tällä kertaa tuettava yritys. Jo vuosia on odotettu, että heiltä saisi tilattua ruokaa kotiin ja nyt korona sai sen aikaan. Tilasin myös paikallisen Alku kahvilan lahjakortin, joka on voimassa vuoden.

Maailman parasta kebabia.

Alku lahjakortti.

Riskiryhmään kuuluvana noudatin hallituksen antamia ohjeita ja tilasin ruokaa sekä vähän muutakin netin kautta. Tilasin nämä siis Fiksuruoka.fi verkkokaupasta, joka on kätevä ja edullinen. Jos se ei vielä ole tuttu niin kokeile linkin kautta ja saat 5€ alennuksen ensimmäiseen tilaukseen.

Fiksuruoka on kuin normaali kauppa.

Aiemmin julkaistussa korona-selviytymisoppaassa mainitsin niin myös reseptilääkkeitä voi tilata netistä. Testasin itsekin palvelua vasta nyt ja se toimi yllättävän hyvin. Kannattaa kokeilla!

Varovainen ulkoilu on hyväksi myös riskiryhmään kuuluvalle ihmiselle. Kävin kuluneen viikon aikana pari kertaa ulkoilemassa, mutta välttelin toki muita ihmisiä. Neljä seinää kaatuu nimittäin päälle, jos viettää kaiken aikansa sisätiloissa.

Rannan läheisyydessä oli vielä jäätä.

Ulkona kotipihassa.

Edellisellä viikolla valmistin voileipäkakkua ja siitä syntyi innostus leipomiseen. Tällä viikolla valmistin turkinpippuri juustokakkua. Kotona pysyttelevät ihmiset ovat kuulemma käyneet nyt enemmän leipomaan. Se on hienoa!

Se on juustokakku.

Eräs blogin lukija halusi lahjoittaa minulle ja Maijulle neulomiaan villasukkia. Tämän lisäksi Maiju sai uudet säärystimet jalkoja lämmittämään. Suuri kiitos näistä. ?

Nyt on lämpimät jalat.

Viikko täällä Savonlinnan suunnalla oli tällä kertaa tämmöinen. Toivon suuresti, että sinulla on ollut hyvä ja olet säästynyt koronalta!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.