Tärkeää fysioterapiaa ja jouluinen vierailu – Lue nyt kuulumiset

Tärkeää fysioterapiaa, hyvää ruokaa sekä vierailu pitkästä aikaa kuuluivat tähän viikkoon. Mitä kaikkea muuta kuuluu selviää tässä jutussa.


Viikon aluksi vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää. Monen mielestä meillä Suomessa kaikki asiat ovat todella huonosti ja itsenäisyys on mennyt. Minusta meillä on paljon parantamisen varaa asioissa, niin kuin monissa muissa maissa. Mutta moni asia toimii paremmin kuin missään muualla. Epäkohtiin pitää puuttua, eikä vain kitistä sosiaalisessa mediassa.

Barbie lähdössä Linnan juhliin avustajan kanssa.
Barbie lähdössä Linnan juhliin avustajan kanssa.

Tärkeää fysioterapiaa

Meillä molemmilla on tällä hetkellä 80 kertaa vuodessa Kelan kustantamaa fysioterapiaa. Tätä elintärkeää palvelua joutuu hakemaan nykyään vuosittain. Myös fysioterapian määrät vuodessa ovat vähentyneet vähän kerrallaan. Fysioterapia kuitenkin säästää yhteiskunnan varoja, sillä kunnon pysyminen nykyisessä tilanteessa vie resursseja vähemmän.

Tiistaina huomasin, että hengitys kulkee paremmin fysioterapian jälkeen. Onnea on osaava fysioterapeutti, joka osaa käsitellä muun muassa hengityslihasten lihaskalvoja. Myös torstaina oli fysioterapia vuorossa. Tällä kertaa käsiteltiin jalkoja, jotka kipuilevat lähes päivittäin. Erään naapurin mukaan meitä kuuluu rullaavaa ääntä öisin. Olenkin aivan varma siitä, että skeittaan unissani. Sitä unissani piilotettua rullalautaa ei tosin ole vielä löytynyt.

Tärkeää fysioterapiaa, kun saa niin hymyilyttää.
Henki kulkee ja se hymyilyttää.

Ulkona on myös tällä viikolla ollut todella kylmä sää, joten sisällä kokoajan ollessa on keksittävä jotain tekemistä. Eikä aina jaksa pyöriä sosiaalisen median puolella tai katsoa suoratoistopalveluja. Ollaan kaivettu jo lautapelejä esiin tylsyyden torjumiseksi. Tie vie myös keittiön usein. Tällä viikolla on tullut valmistettua muun muassa bataattilaatikkoa airfryerissa sekä makkarakeittoa haudutuspadassa.

Valmis bataattilaatikko on kullankeltainen.
Jouluksi valmstui ihanaa bataattilaatikkoa .
Kananmunakastiketta, kalapullia ja perunamuusia lautasella.
Kananmunakastiketta, kalapullia ja perunamuusia. Voi että on hyvää.

Tällä kertaa viikon juttuun sisältyy myös ruokaresepti. Tämä helppo ja nopea herkkuleipä valmistuu kätevästi airfryerissa. Kaiken tämän lisäksi se on myös hyvin terveellinen sekä täyttävä ruoka. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos omistaa airfryerin.

  1. Voitele leipäpala esimerkiksi ketsupilla
  2. Kääri leivän ympärille pekonia niin, että siitä tulee kupin muotoinen
  3. Riko kananmuna leivän päälle
  4. Paista airfryerissa 180-asteessa noin kymmenen minuuttia
  5. Laita päälle juustoraastetta
  6. Paista 200-asteessa kunnes juusto on sulanut
Pekonilla kuorrutettu leipä.
Pekonilla kuorrutettu leipä.

Sunnuntaina käytiin pitkästä aikaa kyläilemässä siskoni ja hänen perheen luona. Oli kyllä mukavaa nähdä noita mukavia lapsukaisia. Vietiin samalla heille joululahjoja, sillä tuskin nähdään ennen joulua. Myö ollaan nimittäin lähdössä reissuun ensi viikolla ja sitten painaakin päälle joulu.

Tuiskun kanssa kahvipöydässä.
Tonttukin pääsi kahvipöytään.
Monenlaista herkkua pöydällä.

Toivottavasti sinun viikko on ollut hyvä. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa jokaiselle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.