Piristävää aurinkoa ja poskiontelon punkteeraus – ”viikko kuvin ja sanoin”

Kalenteriin käännettiin kuluneen viikon aikana maaliskuu, joten nyt on oikeastaan kevät ja tämän kunniaksi aurinkoa on saanut ihastella oikein kunnolla.

Sunnuntaina valmistin oikein hyvää ruokaa lohesta, jonka olin yllättäen ostanut hyvällä tarjouksella. Itselleni valmistin tomaattisen uunilohen ja Maijulle lohipihvejä. Lisäksi molempien ruokien lisukkeena oli perunamuusia sekä kananmunakastiketta.

Uunilohi  lisukkeineen.

Toivo tulevasta kesästä syttyi tämän viikon aikana eloon, kun aurinko paistoi todella kirkkaasti ikkunoista sisään. Parvekkeella oli tiistaina lämmintä lähes kolmekymmentä astetta. Minä tunnen heräävän eloon näiden helteiden myötä.

 Aurinkoa ottamassa parvekkeella.

Aurinkoa oikein urakalla

Kuluneen viikon aikana tullut ulkoiltua myös ihan oikeasti, kun lähes joka päivä on paistanut ihana aurinko. Ulkoilu on ihan kivaa, kun lunta ei ole kauheasti. Se on myös piristävää vaihtelua tähän arkeen.

Laituri jäisellä Saimaalla!

Kallio Laitaatsalmen rannalla.

Ihanassa auringonpaisteessa.

Laitaatsalmen sillalla.

Kotimainen Fiksuruoka myy ylijäämätuotteita suurella alennuksella ja näin vähentää ruokahävikkiä. Asiakas hyötyy suuresti, sillä ruokalasku pienenee. Äskettäin tilattiin muun muassa nämä tuotteet. Tilaa sinäkin tämän linkin kautta ja saat 5€ alennuksen ensimmäiseen tilaukseen.

Fiksu vähentää hävikkiä.

Torstaina piti käydä pitämässä huolta terveydestään, kun minulla oli käynti Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla. Siellä minulle tehtiin poskiontelon punkteeraus. Tuo kuulostaa pahemmalta kuin onkaan. Puudutus on nimittäin tehokas ja tuntee vain painetta poskiontelon kohdalla.

Minua on siis vaivannut kohta kaksi vuotta krooninen poskiontelotulehdus, joka johtuu tästä hengitystukihoidosta. Välillä punkteeraus kahden kuukauden välein ärsyttää todella kovasti, mutta se helpottaa oloa ja tulehdus pysyy kurissa.

Kotiin operaation jälkeen.

Aurinkoisten päivien päätteeksi on upeita auringonlaskuja Saimaalle. Meiltä ei saa otettua hyviä kuvia auringonlaskusta, ellei lähde ulos. Sain kuitenkin käyttööni tämmöisen upea kuvan, jossa aurinko laskee upeasti saaren läpi.

Upea auringonlasku.

Lauantaina eli karkauspäivänä vietettiin harvinaisten sairauksien päivää. Kampanjan tavoitteena on saada harvinaisten asioille laajaa näkyvyyttä. Vuoden teema on korostaa harvinaissairaiden suurta kokonaismäärää sekä yhteistyön voimaa. Harvinaissairaita on maailmassa yli 300 miljoonaa ja Suomessakin pitkälti yli 300 000.

Minun sairastama Duchennen lihasdystrofia on myös harvinainen sairaus. Käsittääkseni Suomessa on arviolta 150 Duchennen lihasdystrofiaa sairastavaa poikaa ja miestä. Ei siis kovin yleinen sairaus ole kyseessä.

Tässä tämän kertaisen viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta. Mielelläni kuulisin myös, että miten sinun viikko on kulunut? Jätä siis kommenttia viikostasi. 🙂

Lue myös nämä:Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa