Stressi, ruoka ja valitus – ”asiat alkoivat selvitä parempaan suuntaan”

Tämän maaliskuisen viikon kolme avainsanaa voisivat olla stressi, ruoka ja valitus. Linkkiä klikkaamalla voit lukea tarkemmin kuluneesta viikosta Savonlinnan suunnalla.

Edellisen viikon aikana tuli käytyä ulkona lähes jokaisena päivänä, sillä säät suosivat ja aurinko paistoi. Kuluneen viikon aikana kaikki oli toisin, sillä satoi vettä, räntää ja aivan kaikkea muuta mahdollista.
Lauantaina oli viikon ensimmäinen päivä, kun aurinko näyttäytyi pidemmän aikaa eli lähes koko päivän. Käytettiin tilaisuus tietenkin hyväksi ja käytiin ruokakaupassa. Sielläkin pitää välillä käydä, kun Fiksuruoka ja Matsmart eivät vielä ihan kaikkea myy.

Ulkoilemassa hyvällä säällä.

Luminen maisema takapihalla.

Sunnuntaina paistoi myös aurinko ihanasti ja lämmintä oli viisi astetta, joten tie vei jälleen ulkoilemaan. Käytiin juomassa kevään ensimmäiset päiväkahvit ulkona. Kivaa vaihtelua arkeen tuo tämmöiset pienet hemmottelut. Tiesitkö muuten, että SLURP-kahvielämys tuo herkulliset pienpaahtimokahvit suoraan paahtimolta postiliuukkuusi.

Päiväkahvilla ulkona.

Median viime aikoina luoma koronavirus paniikki oli kantautunut Topin ”korviin”. Topi sattui löytämään kaapista paketillisin maskeja niin hysteria oli valmis. Käsidesin yritti Topi myös omia itselleen. Onneksi tilanne saatiin ratkaistua neuvottelemalla.

Topi ja pelko koronasta.

Monet ovat kyselleet, että minkä sisällä pidän käsiäni todella monessa kuvassa. Se on mikrossa lämmitettävä vehnätyyny ja käytän sitä käsien lämmittämiseen. Verenkierto on minulla käsissä sekä jaloissa huono. Kylmät kädet on minulla täysin voimattomat ja vehnätyynyn avulla esimerkiksi tietokoneen käyttö on vielä mahdollista käsin. Suosittelen lämpimästi vehnätyynyä kaikille. Ja tilata voit niitä täältä.

Apinoiden kanssa kuvassa.

Stressi syö miestä

Niin kuin aiemmin jo mainitsin, että on vähän päässyt keräytymään stressaavia asioita ehkä vähän liiankin paljon. Tämän viikon aikana tuli sitten vähän lisää stressiä, kun eräs hakemus hylättiin perusteettomasti. Ei se auttanut kuin tehdä valitus ja toivoa parasta.

Ruoka kuuluu tärkeänä osana elämään ja sen myötä myös tähän kuluneeseen viikkoon. Tämän viikon ruokiin on kuulunut kala edellisen viikon tapaan. Tällä viikolla syötiin nimittäin muun muassa tonnikalakastiketta ja sen kanssa riisiä.

Myöskään kasvisruokaa ei ole tässä taloudessa missään nimessä unohdettu. Tälläkin viikolla on syöty tofukastiketta sekä lohkoperunoita. Sunnuntaina puolestaan valmistui pinaattilettuja aiemmin pakastetusta keitosta.

Viikon teemaan sopivaa on myös se, että yritin eräs päivä leipoa kääretortun ja huoma sin ettei ole leivinpaperia. No onneksi samasta taikinasta voi tehdä muffinssit.

Herkullinen tonnikalakastike.

Paljon muffinsseja.

Pinaattilettu täytteellä.

Loppuviikosta asiat alkoivat näyttää jo iloisemmilta, kun henkilökohtaisten avustajien kesälomat saatiin pitkälti sovittua ja kesäsijaisten tarve laskettua. Tietenkin myös aurinkoiset säät parantavat mieltä hurjasti.

Eipä tässä viikossa ollutkaan sitten sen enempää kerrottavaa. Mutta miten sinun viikko on kulunut tällä kertaa. Jätäppä siitä kommenttia!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.