WellO2 höyryhengityslaite parantaa hyvinvointia

WellO2 höyryhengityslaite on Suomessa kehitetty keuhkoja vahvistava ja puhdistava laite. Tässä jutussa on luvassa puolueeton arvostelu tästä Hapella Oy:n kanssa tehdyn yhteistyön kautta saadusta höyryhengityslaitteesta.

Valmistajan mukaan WellO2 höyryhengityslaite:

 • Auttaa heti avaamalla hengitysteitä
 • Puhdistaa keuhkoja tehokkaasti edistämällä liman ja pienhiukkasten poistumista
 • Vähentää hengitystieärsytystä
 • Parantaa suorituskykyä vahvistamalla hengityslihasten voimaa ja kestävyyttä
 • Vahvistaa ja ylläpitää ääntä kosteuttamalla äänihuulia
 • Auttaa äänen avauksessa ja saa äänen kestämään pidempään

WellO2:sta ovat hyötyneet muun muassa hengitysongelmista kärsivät, ikääntyneet, urheilijat, aktiiviliikkujat, laulajat ja ääntään paljon käyttävät. Eli laitteen käyttäjiä löytyy laidasta laitaan.

Jos näin paljon kaikkea luvataan tämän laitteen auttavan niin täytyyhän sitä kokeilla, kun mahdollisuus siihen tarjotaan. Monet WellO2-käyttäjät kertovat hyvinvointinsa lisääntyneen jo 5 minuutin päivittäisen harjoittelun avulla.

WellO2 puhallukset käynnissä.

Tässä arvostelussa täytyy muistaa, että Duchennen lihasdystrofiaa sairastavan keuhkot eivät toki enää vahvistu. WellO2 vastapainehengityksen avulla voidaan kuitenkin hidastaa hengityslihasten heikentymistä. Muita luvattuja hyötyjä kuitenkin odotin kovasti.

WellO2 luoman höyryhengityksen avulla hengitysteitä saa puhdistettua ja sen myötä hengitys helpottuu, kun lima poistuu. Käyttämäni hengitystuki kuivattaa limakalvoja eli siihenkin haettiin apua. Myös poskiontelon ongelmiin odotin saavani apua laitteelta.

Tuotepakkaus sisältää:

 • Well02-laitteen
 • Virtajalustan
 • 3 eriväristä suukappaletta
 • Hengityssäätimen
 • Jatkoletkun
 • Nenämaskin
 • Käyttöohjeet

Kuinkas sitten kävikään?

Aloitin harjoitukset pienimmällä vastuksella sekä höyrytasolla, niin kuin ohjeissa neuvotaan. Heti ensimmäisellä käyttökerralla huomasin, että laitteen tuottama höyry irroittaa limaa hengitysteistä. Vaikutus alkoi näkyä vasta noin tunnin kuluttua laitteen käyttämisestä.

Kärsin hengitystukilaitteen aiheuttamasta kroonisesta poskiontelotulehduksesta ja käytän Well02 laitetta myös mukana tulevan nenämaskin kautta. Oireet ovat vähän helpottaneet ja vajaan vuoden käytön jälkeen poskiontelon bakteerikanta on muuttunut puhtaampaan suuntaan. Nenämaskin käyttö auttaa paljon myös nenän limakalvojen kuivuuteen.

WellO2 täyden tehon saavuttamiseksi tarvitaan paljon harjoittelua, sillä homma ei mene niin että hengittää vain. Lähes kuukauden käytön jälkeen tuntui nimittäin siltä, että hengitystekniikka paranee jatkuvasti. Etenkin nenän kautta hengittäminen vaatii alkuun harjoittelua. Nyt vajaan vuoden käytön jälkeen alkaa olla sinut Well02n kanssa.

Olin äskettäin pari päivää käyttämättä WellO2:sta ja eron huomasi jo tuossa lyhyessä ajassa. Olen ollut todella tyytyväinen laitteen tuomista hyödyistä. Yhteenvetona voisinkin todeta, että se on todellakin lupauksien arvoinen höyryhengityslaite.

WellO2 hengitysharjoituslaitteen hinta on normaalisti 239 euroa. Tällä hetkellä voit tilata laitteen 195 euron hintaan jopa 24kk maksuajalla täysin ilman korkoa tai muita kuluja. Ilmainen kuljetus nyt myös kotiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.