Pääsiäinen yhtä herkuttelua – viikkoon mahtui paljon iloa

Tämän viikon aikana vietetty pääsiäinen on vietetty aivan erilaisissa tunnelmissa kuin koskaan aiemmin. Viikon kuulumisissa on pääsiäisen lisäksi myös hyvin tärkeä päätös tulevaisuuden suhteen.
Kelan maksama fysioterapia päättyi osaltani maaliskuun loppuun ja uudesta maksusitoumuksesta ei siihen mennessä yllättäen kuulunut mitään. Tiistaina tuli tavoiteaika eli viisi viikkoa täyteen. Itse olin hakemuksen jättänyt hyvissä ajoin. Fysioterapeutti oli myös palautteensa lähettänyt, mutta sairaalassa tehty kuntoutussuunnitelma oli se heikoin lenkki.

Tiistaina otin sitten yhteyttä Kelan puhelinpalveluun, josta luvattiin yrittää nopeuttaa päätöstä. Keskiviikkona saapui helpottava päätös. Minulle myönnettiin siis vuodeksi 90 kertaa fysioterapiaa. Hienoa saada tämmöinen iloinen päätös tähän kriisin keskelle.

Poikamme Topi joutuu myös välillä tekemään kotitöitä. Tässä kuvassa hän kastelee kasvattamiamme tillejä. Tillien lisäksi meillä kasvaa chilejä sekä avokado.

Ostaisitko sinä Maijun kirjoittamia kirjoja tältä sammakolta? Tässä on kaksi runokirjaa sekä ”Vaforismeja” kirja, josta löytyy pieniä elämänohjeita. Yhden kirjan hinta on kymmenen euroa, laita viestiä jos kiinnostusta löytyy.

Kukkien kastelu on Topin työ.

Pääsiäinen yhtä herkuttelua

Tällä viikolla on siis vietetty pääsiäistä, joka kului tänäkin vuonna herkutellen. Yleensä meillä on käynyt vieraita pääsiäisenä, mutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa se ei nyt ollut järkevää kenenkään kannalta.

Minulla on ollut vuosia perinteenä, että leivon pääsiäisenä (sekä kaikkina muinakin juhlapyhinä) juustokakkua. Tällä kertaa leivoin mangojuustokakun, johon Maijun avustaja taiteli aivan huikean koristelun.

Myöskään voileipäkakkua ei voi mitenkään unohtaa tästä kirjoituksesta. Valmistin nimittäin gluteenitonta tonnikalavoileipäkakkua. Voileipäkakun valmistaminen on huhupuheista huolimatta yllättävän helppoa. TukehuPullaas blogin puolelta löytyy tarkat ohjeet.

Ruokapuoleen en tänä vuonna kauheasti jaksanut panostaa, sillä pakastimen kätköistä sai helposti loihdittua yhden herkullisen aterian. Syötiin nimittäin lohipihvejä, pariisinperunoita sekä kantarellikastiketta pitkäperjantaina.

Tilattiin myös pizzaa kotiinkuljetettuna pizzaa paikallisesta Pizzeria Sahmaranista. Paikallisia ravintoloita kannattaa nyt tukea mahdollisuuksien mukaan, sillä korona laittaa nämäkin yritykset todella koville.

Juustokakku jossa Tipin kuva.

Voileipäkakkua

Lohipihvejä, pariisinperunoita ja kantarellikastiketta.

Pizza kuvassa.

Aurinko on hemmotellut meitä tällä viikolla oikein kunnolla ja ulkoilua on tullut harrastettua mukavasti. Etenkin parvekkeella olosta on tullut nautittua, kun siellä on ollut lämmintä kuin kesällä parhaimmillaan.

 Parvekkeella aurinkoa ottamassa.

Pihalla on kivaa.

Jäälauttoja Laitaatsalmen virrassa.

Tilattiin pitkästä aikaa Matsmart verkkokaupasta ruokaa, herkkuja yms. Samalla säästettiin rahaa ja mikä parasta hävikki vähenee. Myös nämä Taffel sipsit ovat sieltä tilattuja. Kokeile sinäkin tämän linkin kautta ja samalla tuet blogin toimintaa.Tässä viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta. Miten sinun viikko on kulunut ja mitä sinun pääsiäinen sujui?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.