Kesä on tervetullut – grillaus ja muut kuulumiset luettavissa

Kesä saapui tervehtimään meitä hetkeksi toukokuun viimeisen viikon aikana, kun lämpötila mittarissa nousi välillä jopa yli kahteenkymmeneen asteeseen. Lämmöstä nauttimisen lisäksi viikkoon on mahtunut paljon ajelua ympäri kaupunkia ja grillaamista.
Kesä saapui siis tänne alkuviikosta hetkeksi ilahduttamaan meitä. Lämpötila mittarissa nousi yli kahteenkymmeneen asteeseen ja jopa lähes aina kylmävä vamanen tarkeni olemaan ulkona t-paidassa. Kävin ajamassa muun muassa Savonlinnan torilla ja satamassa.

Viikon aikana piti ulkoiluttaa hienoja yksisarvistossuja, kun oli päässyt tulemaan ikävä rakko jalkaan. Tossut herättivät myös huomiota muissa kaupungilla kulkevissa ihmisissä. Eikä kyllä mikään ihme, sillä ovathan ne tosi söpöt.

Olen usein kipeytyvien jalkojen takia jo pitkään epäillyt, että kävelen unissani. Tietääkseni en ole ottanut askeltakaan sitten vuoden 1994. Tämä rakko kuitenkin lisäsi epäilyjä kävelystä. Kelan virkailijoille tiedoksi: Tämä edellinen juttu on vitsi, joten älkää ottako tukia pois.

Keskiviikon jälkeen lämpötilat hieman laskivat ja loppuviikosta ei ollut enää mikään t-paita keli. Kilometrejä kertyi sähköpyörätuolin mittariin tästäkin huolimatta. Ajellessa tuli huomattua, että menopelin akut alkavat olla todella huonossa kunnossa. Maanantaina onkin sitten huoltopäivä ja uudet akut asennetaan. Sitten ehkäpä pääsee entistä pidemmille lenkeille.

Savonlinnan satamassa oli lämmin.

Poukkusalmi kuvassa.

Poukkusalmen kallioilla kuvattavana.

Asunnon lähellä.

Kesä ja grilli kuumana

Tilasin tälle kesälle uuden Muurikka savuton hiiligrillin, joka on osoittautunut todella hyväksi investoinniksi. Kuluneen viikon aikana tuli grillattua peräti kaksi kertaa. Ja tällä kertaa jopa oikeasti savuttomasti. Nyt ollaan grillattu yhtä monta kertaa kuin viime kesänä yhteensä.

Ensimmäisellä kerralla grillattiin hiillosmakkaraa, perunoita sekä grillijuustoa. Sunnuntaina uskaltauduin jo paistamaan itse marinoituja possupihvejä sekä pekoniin käärittyä parsaa. Oikein hyvin onnistui myös vähän vaikeammin grillattavat ruoat. Samalla tuli myös grillattua aiemmin mainittuja ruokia.

Possun marinointia.

Makkaraa, perunaa ja juustoa.

Savuton hiiligrilli ja kesä ovat hyvä yhdistelmä..

Selfie keittiössä.

Yleensä syön aamupalaksi kaurapuuroa, mutta välillä kaipaa asiaan vaihtelua. Maanantaina aamupalana oli hyvin erikoiselta kuulostava juustonaksu-munakas, johon tuli seuraavat ainekset: 2 kananmunaa, 50 g juustonaksuja sekä 25 g juustoraastetta.

Tämän munakkaan valmistus on helppoa, riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon juustonaksut sekä juustoraaste ja paista kunnes munakas on muuttunut kullanruskeaksi. Sitten vain syöt tämän kuohkean maukkaan munakkaan.

Juustonaksumunakas kuvassa.

Viikonloppuna tuli myös leivottua pitkästä aikaa, kun teki mieli oikein makeaa herkkua. Kaapista löytyi persikanpuolikkaita sokeriliemessä, joten päädyin tekemään persikkapiirakkaa. Muokkasin tähän omaan reseptiin klementiinin tilalle persikkaa ja tuorejuuston tilalle vaniljarahkaa.

Aivan ihanaa persiiiapiirakkaa.

Tässä olivat tämän viikon ja toukokuun lopun kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta. Toivottavasti sinun viikko on ollut oikein hyvä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.