Muurikka Nokkela Savuton hiiligrilli kokemuksia: ”huippu ostos”

Muurikka Nokkela Savuton hiiligrilli on ehkä tämän vuoden viisain hankinta tähän talouteen. Tässä tulee Pietar.in puolueeton arvostelu tästä hinta-laatusuhteeltaan loistavasta grillistä.

Kun juuri alkanut kesä alkoi lähestyä niin vesi nousi kielelle, kun ajattelin grilliruokaa. En ole koskaan omistanut oikeaa grilliä. Vuosia sitten grillattiin Muurikka pannulla, mutta nykyiseen kotiin muuttaessa päätin myydä sen vähäisen käytön vuoksi pois. Pihasta löytynyt grillikatos vaikutti houkuttelevalta, mutta sitäkin on tullut käytettyä vain muutaman kerran.

Mietin aluksi pitkään, että ostaisin pienen kaasugrillin. Tämä ajatus hautautui, kun kuulin savuttoman hiiligrillin olemassaolosta. Toki alkuun se kuulosti vitsiltä, mutta hetken aikaa tutkittua näitä grillejä netistä mielipiteeni asiasta muuttui. Päädyin siis tilaamaan Muurikka Nokkela Savuton hiiligrillin, joka on saanut hyviä arvosteluja testeissä.

Muurikka savuton hiiligrilli laatikossa.
Muurikka savuton hiiligrilli laatikossa.

Muurikan sisään on rakennettu neljällä AA-paristolla tai USB-liitännällä toimiva tuuletin, joka antaa ilmaa hiillokselle. Tuulettimen tehoa voi säätää kätevästi käytön aikana. Grillin paistolevy on pinnoitettu tarttumattomalla non-stick -pinnoitteella ja muut osat ovat ruostumatonta terästä. Sen osat ovat irrotettavia ja helposti pestäviä. Paistolevyn alta löytyy kaukalo, johon ylimääräinen rasva valuu.

Grillin mukana tulevan kantokassin avulla se kulkee helposti mukana esimerkiksi retkelle. Tähän grilliin voi ostaa lisävarusteena korokerenkaan, jonka avulla siihen pystyy liittämään myös perinteisen muurikka pannun.

Muurikka käyttöön

Ensimmäinen kerta on yleensä vaikea, niin myös Muurikka savuton hiiligrillin käyttämisessä. Aluksi oli nimittäin pienoisia ongelmia, kun ei meinattu saada kunnon hiillosta aikaan. Lopulta kuitenkin saatiin ne parhaat eli hiillosmakkarat paistettua, mutta folioon käärittynä perunoiden kanssa meni hermot ja ne päätyivät uuniin paistumaan.

Toista kertaa varten olin astetta viisaampi ja kävin ostamassa ekologisia sytytyspaloja, jotka ovat valmistettu puukuitulevystä ja vahasta. Näitä helppokäyttöisiä sytytyspaloja voi käyttää sisä- ja ulkotiloissa. Nämä sytytyspalat olivat hyvä ostos, sillä niiden avulla grillin sytyttäminen oli todella paljon helpompaa.

Makkaraa, perunaa ja juustoa.
Makkaraa, perunaa ja juustoa.
Possua astiassa ja mausteet odottamassa käyttöä.
Possua astiassa ja mausteet odottamassa käyttöä.

Grilli lämpenee nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti. Yhdellä pesällisellä hiiliä pystyy grillaamaan reilun puolen tunnin ajan. Samaan aikaan paistolevylle mahtuu noin neljän ruokailijan herkut.

Ensimmäisellä kerralla grillattiin hiillosmakkaraa, perunoita sekä grillijuustoa. Sunnuntaina uskaltauduin jo paistamaan itse marinoituja possupihvejä sekä pekoniin käärittyä parsaa. Oikein hyvin onnistui myös vähän vaikeammin grillattavat ruoat.

Lopputulos on siis, että tällä hetkellä noin 100 euron arvoisen grillin ostamista voi suositella aivan jokaiselle grilliruoan ystävälle.

Muurikka paistaa parsaa ja possua.
Parsaa ja possua grillissä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.