Kauhean viikon kuulumiset – ”voisiko välillä elää normaalia arkea…”

Tämän kauhean viikon haluaisin unohtaa, sillä kaikki ei mennyt ihan putkeen. Ikävästi iskuista huolimatta on tapahtunut myös muutama positiivinen asia.
Ei ole toisten avustamisen varassa oleminen aina mitenkään helppoa. Tämä opetus pääsi taas astumaan esille viikon aikana. En halua asiaa kovin tarkasti avata, mutta kusessa ollaan taas kerran. Välillä tuntuu, että voisipa joskus hengähtää ja pitää lomaa henkilökohtaisten avustajien työnantajan roolista.

Tälläkin viikolla on kulunut hurjasti tunteja tai oikeastaan kaksi päivää, että rinki pyörii. Eniten harmittaa kuitenkin, että ei omasta syystä tapahtuva avustajien vaihtuvuus alkaa ihmetyttää työnhakijoita. Uusien avustajien etsintä toki vaikeutuu tämän myötä. No asioilla on onneksi tapana järjestyä! Ja onneksi meillä on monta hyvää ja vaikeuksia ymmärtävää avustajaa.

Joulu tulee

Joulu se lähestyy kovaa vauhtia, sillä se on täällä jo vajaan kahden kuukauden kuluttua. Jouluvalmistelut ovat hiljalleen aloitettu, sillä ensimmäinen joulukoriste on otettu esille. Kyseessä on Disney lumisadepallo, jossa on Minni ja Mikki Hiiri.

Tällä viikolla postissa saapui joulukalenteri, jonka Maiju oli tilannut minulle. Kalenterista löytyy jokaisesta luukusta erilainen kahvi. Ihana kalenteri. Muutakin jouluun liittyvää on jo tullut hommattua, sillä Fiksuruoka verkkokaupasta löytyi edullisesti joulusuklaata ja lahjoja.

Disney lumisadepallo.

Joulukalenteri täynnä suklaata.

Fiksuruoka verkkokaupasta tilatut.

#pietarin keittokirja valmistuu kovaa vauhtia. Jouluksi ilmestyvän kirjan hinta tulee olemaan noin 18 – 20 euroa ja siinä on reseptejä 50 kappaletta. Reseptit ovat aika pitkälti meidän herkullista arkiruokaa. Ennakkotilauksia uskallan ottaa jo vastaan.

Keittokirja valmistuu keittiössä.
Keittokirja valmistuu keittiössä.

Keskiviikkona jouduin käymään Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla, kun poskiontelo punkteerattiin jälleen kerran. Yli kahteen vuoteen ensimmäisen kerran poskiontelo oli täysin puhdas. Ehkäpä minulla on vielä toivoa asian suhteen. Olen aiemmin kirjoittanut juttua tuosta aiheesta, joten jos ei tuttua niin kannattaa käydä lukemassa täällä.

Ennen kuin pääsin lääkärin vastaanotolle niin jouduin täyttämään kyselyn, jossa kysyttiin koronaan liittyvistä oireista. Jouduin onneksi vastaamaan kaikkiin lomakkeen kohtiin, että ei ole oireita ja en myöskään ole matkustellut. Hyvä ajatus tämä lomake, mutta eiköhän tämä kannattaisi täyttää jo ennen sairaalaan menoa?

Sosterin korona kysely.

Kotipihassa selfie.

Sunnuntaina oli viikon upein päivä ulkoiluun, sillä aurinko paistoi ihanasti. Ulos oli aivan pakko lähteä, kun näin upea sää sattui tulemaan. Seuraavaa aurinkoista päivää, kun saattaa joutua odottamaan pidemmän aikaa.

Aurinko paistoi ihanasti.

Laitaatsalmen virrassa.

Aikamoinen viikko on kyllä ollut, en ehkä haluaisi elää tätä toista kertaa. Mutta miten sinun viikko on tällä kertaa sujunut? Toivottavasti paremmin kuin täällä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.