Proteiinia lisää, keittokirjan valmistelua ja kaikkea muuta

Proteiinia on yritetty lisätä ruokavalioon tämän viikon kuluessa. Tämän päätavoitteen lisäksi on syksyisen viikon aikana on tullut valmistettua keittokirjaa sekä kokkailtua surkeita kevätkääryleitä.
Ikävän painehaavan hoito alkaa olla onneksi voiton puolella. Tämäkin elämän eteen tuoma kokemus on ollut hyvin opettavainen. En halua kuitenkaan kokea tätä uudelleen, joten tilasin suklaan makuista vegaanista proteiinijauhetta. Riittävä proteiinin saanti ennaltaehkäisee nimittäin painehaavoja.

Fitnesstukku verkkokaupasta tilatulla proteiinijauheella on ajatuksena muuttaa vähän ruokavaliota ja lisätä proteiinin saantia maksimissaan 20 g päivässä. Eli sen verran mitä jää 1,5 g / kg tavoitteesta.

Lisää proteiinia ruokavalioon. Vegaanista proteiinijauhetta.

Kuluneen viikon aikana on ollut ilmassa jo talven merkkejä, sillä ensimmäiset yöpakkaset olivat päässeet yllättämään autoilijat. Ensin näytti, ettei median lupaama ensilumi sada vielä täällä. Mutta sunnuntaina lunta satoikin hyvin vähän. Sieltä se talvi ja kylmyys ikävästi saapuvat kaikesta huolimatta. Sisälle ei kuitenkaan voi jumittua kokonaan eli ulkoilemassa kävin yhden kerran.

Harmaassa säässä ulkoilemassa.

Kerroin edellisen viikon jutussa, että olen lopulta saamassa valmiiksi vuosia kestäneen keittokirja projektin. Tämän viikon aikana olen käsitellyt reseptejä sekä laatinut muita kirjaan tulevia tekstejä. Ehkäpä keittokirja ehtii painoon tämän kuukauden aikana ja joku päivä myyntiin asti.

Intialainen mifukastike.
Myös tämä ruoka löytyy keittokirjasta.

Minni Hiiren korvat

Maiju keräilee kaikenlaisia Disneyn liittyviä juttuja. Tällä viikolla saapui paketti Britannian Disney Storesta, josta löytyi muun muassa joulukoristeita. Mutta nämä upeat Minni Hiiren korvat olivat kuitenkin parasta. Niitä oli aivan pakko päästä heti kokeilemaan. Eikö olekin upeat?

Minni Hiiren korvat.

Perjantaina kuvassa oli Cough Assist-yskityskone. Yskityskonetta käytetään, kun yskimisessä käytettävä lihaksisto on heikentynyt. Kone toimii niin, että sisäänhengityksen positiivinen paine vaihtuu nopeasti uloshengitysvaiheen negatiiviseen paineeseen. Tämän myötä saadaan aikaan yskähdys.

Maiju ja minä käytämme molemmat yskityskonetta vähintään kerran päivässä. Sen avulla pyritään siihen, että mahdollinen keuhkoihin kertynyt lima saataisiin helpommin irtoamaan. Näin vältytään esimerkiksi keuhkokuumeelta. Flunssan aikana yskityskonetta on hyvä käyttää useammin.

Se on yskityskone.

Lauantaina kokeiltiin valmistaa gluteenittomia kevätrullia. Kyseessä oli joku Fiksuruoka verkkokaupasta tilattu setti, jossa oli mukana täytteitä lukuunottamatta kaikki tarpeellinen rullien valmistamiseen. Näistä rullista tuli aivan järkyttävän pahoja. No kuvasta sentään tuli ihan hyvä.

Kevätrullia ja makeaa chilikastiketta.

Miten sinun viikko on tällä kertaa sujunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.