Ihana aurinko, uutta keittiöön sekä muut keväisen viikon kuulumiset

Aurinko on piristänyt kummasti tällä keväisellä viikolla. Nyt alkaa olla oikeasti kevät, kun aurinko on alkanut lämmittää ja sen myötä lumet kunnolla sulamaan. Tuntuu siltä, että alkaa heräämään talven jälkeen eloon.

Viikko alkoi kivalla tavalla, kun kerrankin minä jaksoin herätä ennen Maijua. Kirkkaat aamut saa siis ihmeitä aikaan. Näinä hyvin harvinaisina aamuina yleensä valmistan meille molemmille aamiaista. Tällä kertaa paistoin pekonia, tomaattia sekä Maijulle kasvisnakin ja itselle kananmunan.

Maanantain aamiainen auringonsäteissä.

Rakastan ruokaa ja sen valmistamista, joten tiistaina oli taas minun kokkausvuoro. Tällä kertaa valmistin pariksi päiväksi uutta suosikkiani eli lasagnea kattilassa. Tämä oli jo kolmas kerta vähään aikaan, kun tuota herkkua valmistin. Nopeaa, helppoa sekä todella maukasta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Keskiviikkona maisteltiin uusia Panda mango lakupaloja, jotka saatiin testiin valmistajalta. Ensimmäinen vaikutelma näistä oli, että mitä kuraa tämä on. Maku kuitenkin kehittyi ja nämä onkin ihan syötäviä. Kiitos näistä.

Innostuin keskiviikon aikana myös leipomaan pitkästä aikaa juustokakkua. Tämä suklainen juustokakku sai koristelukseen uusia mango lakuja, joista juttua oli tuossa ylempänä.

Lasagne on kattilassa.

Kahvia ja uusia lakupaloja.

Tarvikkeet juustokakkuun.

Juustokakku on valmis.

Ruokakuvaukset vaativat hyvän kameran lisäksi muun muassa kunnolliset lautaset. Minusta alkoi tuntua, että kuvaan aina ruokia samoilla Muumi-lautasilla. Pari viikkoa sitten laitoin tilauksen KitchenTime kauppaan. Toimitusaika venyi sovitusti pitkäksi, kun tilattuja keittiöpyyhkeitä ei ollut heti varastossa.

Torstaina töissä oli poikkeuksellisesti vain yksi henkilökohtainen avustaja, joten tilattiin ruokaa pizza-online.fi kautta paikallisesta Pizzeria Sahmaranista. Yleensä tilaan kebab annoksen, mutta tällä kertaa otinkin tacoja kebabilla. Tämäkään annos ei pettänyt ja hintaakin oli vain 12 euroa. Söin tuota kaksi päivää.

Lautasia ja muut keittiövälineet.

Maukkaat taco kebabit.

Aurinko paistaa, kevät on

Kevät ja ihana aurinko houkuttelivat myös liikkeelle heti viikon alussa. Ollaan saatu seurata viimeiset pari vuotta suurta sillan rakentamista ihan vierestä. Alla olevassa kuvassa näkyy, että miten upea maisema avautuu Laitaatsalmen uudelta sillalta. Tätä kyllä kelpaa ihailla usean hetken.

Perjantai oli varmaan tähän astisen kevään hienoin ja lämpimin päivä. Illan auringonlasku oli myös todella hienon näköinen. Siitä sai otettua upean kuvan ikkunan läpi.

Lauantaina kävin ulkoilemassa ja samalla asioilla. Hehkutan taas yhden kerran tuota Laitaatsalmen ylittävää uutta upeaa siltaa, kun sinne pääsee kätevästi lähellä sijaitsevalla hissillä. Tämän myötä lähellä on Lidl sekä apteekki. Ei tarvitse ajaa kauhean kauas ja välttyy kyytikeskus stressiltä.

Upea maisema Saimaalle.

Minä ihastelemassa maisemaa.

Upea keväinen maisema.

Laitaatsalmen sillalla.

Upea maisema Saimaalle.

Tässä maaliskuun viimeisen viikon kuulumiset meidän suunnalta. Miten sinun viikkosi on mennyt? Muistathan varoa huomenna maanantaina, sillä se on aprillipäivä. Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa