Airfryer suklaakeksit ovat todella maukkaan rapeita

Airfryer suklaakeksit ei ehkä kuulosta kovin hyvältä idealta valmistaa. No Tuisku valmisti meille tänään keskiviikkona suklaakeksejä airfryerissa ja niistä tuli todella hyvän makuisia sekä koostumukseltaan ihanan rapsakoita.

Airfryer Ilmafriteerauskeitin on nykyaikainen ruoanlaittoväline, jonka avulla valmistuu terveellistä ruokaa hyvin nopeasti. Meillä Airi nimeä kantavassa laitteessa ruoka valmistuu kiertävän kuuman ilman avulla ja ruuanvalmistus onnistuu ilman rasvaa. Viime aikoina tämä on innostuttanut myös suomalaiset. Eikä mikään ihme, sillä se on aivan mahtava keksintö.

Airfryerilla voi tehdä hyvin monenlaisia asioita keittiössä. Airilla voi nimittäin paahtaa, grillata, paistaa ja jopa leipoa. Tuo viimeinen kuulosti alkuun hyvin erikoiselta ajatukselta. Tuisku kuitenkin nyt todisti tämän toimivaksi ajatukseksi.

Mitä tarvitset airfryer kekseihin?

 • 125 g voita
 • 1,5 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 kananmuna
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl ruokasoodaa
 • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • suklaata oman maun mukaan (meillä laitettiin daim-suklaata)

Miten airfryer suklaakeksit valmistuvat?

 1. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri keskenään vaahdoksi esimerkiksi yleiskoneella
 2. Lisää edellä mainittujen sekaan kananmuna
 3. Kääntele kuivat ainekset taikinaan
 4. Sekoita lopuksi taikinan sekaan suklaahiput
 5. Pyöritä taikinasta sopivan kokoisia keksejä
 6. Tee reikiä leivinpaperiin ja aseta se airfryerin paistokoriin
 7. Paista airfryerissa 180-asteessa yhteensä 10 minuuttia, käännä keksit puolessavälissä

Kuten varmaan huomasit niin nämä airfryer suklaakeksit on valmistettu gluteenittomana. Älä kuitenkaan säikähdä tätä, sillä ne onnistuvat oikein hyvin valmistaa myös vehnäjauhoja käyttäen.

Airfryer suklaakeksit lautasella.
Airfryer suklaakeksit lautasella.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.