Airfryer – nopeasti erittäin hyvää sekä terveellistä ruokaa

Airfryer, ilmafriteerauskeitin ja mitä näitä nimiä tälle laitteelle olikaan. Ilmafriteerauskeitin on nykyaikainen ruoanlaittoväline, jonka avulla valmistuu terveellistä ruokaa hyvin nopeasti. Ilmafriteerauskeittimessä ruoka valmistuu kiertävän kuuman ilman avulla ja ruuanvalmistus onnistuu ilman rasvaa.

Minä epäilin pitkään tätä ihmeellistä ilmafriteerausta ja ihmettelin, että miten joku voi uskoa tuommoisen laitteen voimaan. Lopulta meille kuitenkin ilmestyi Prego merkkinen airfryer, kun se satuttiin halvalla saamaan. Aika nopeasti siitä sitten kuulin kuittailua, kun aiemmin väitin laitetta aivan turhaksi keksinnöksi.

Airfryer on ollut meillä käytössä parin kuukauden ajan, joten nyt osaa jo kertoa tarkemmin ja vähän arvostellakin tuota ihmeellistä laitetta. Viime aikoina ei olla kovin monta kertaa valmistettu ruokaa uunissa tai hellalla. Tämä airfryer on todella helppokäyttöinen, sillä siihen asetetaan vain lämpötila ja aika. Ja sitten odotellaan maukasta ruokaa.

Airfryer plussat:

  • Ei vaadi rasvaa, joten ruoka on terveellisempää
  • Ruoka on todella nopeasti valmista
  • Kuluttaa energiaa paljon vähemmän kuin uuni
  • Airfryerilla voi valmistaa lähes mitä tahansa ruokaa
  • Parempaa pizzaa et saa mistään muualta
  • Tarpeeksi rapeat ranskalaiset myös Maijulle
Prego airfryer ohjekirjoineen.

Prego Airfryer -laitteen mukaan tuli vihko, jossa oli kerrottu erilaisten ruokien paistoaikoja. Alkuun näistä ohjeista oli todella paljon hyötyä, mutta aika nopeasti nuo viitteelliset ajat jäivät mieleen. Oikeastaan aikoja ei kauheasti tule enää edes mietittyä. Heittää vain ruoan airfryeriin ja kurkistaa välillä, että miltä ruoka näyttää.

Pääsiäisen aikaan tuli tehtyä airfryerilla lihapullia, joiden täytteenä oli aurajuustoa. Tämä testi oli todella onnistunut, sillä lihapullista tuli todella hyviä ja paistuivat kunnolla. Lihapullat paistuivat kypsiksi kymmenessä minuutissa. Tästä voi siis päätellä, että tällä onnistuu helposti ja nopeasti minkä tahansa valmistus.

Lihapullien lisäksi olen valmistanut airfryerilla erilaisia kanaruokia, siivet ja koipireidet valmistuvat hyvin herkullisiksi. Pakastepizza, kalapuikot ja muun muassa ranskalaiset ovat todella hyviä airfryerissa paistettuna. Einekset nousevat aivan uudelle tasolle.

Airfryerilla voi paahtaa, grillata, paistaa ja leipoa. Sillä voi myös lämmittää ruokaa. Keittämistä lukuunottamatta ilmafriteerauskeittimellä onnistuu kaikki muu ruuanlaitto, paitsi keittäminen. Siihen on saatavilla paljon erilaisia lisävarusteita esimerkiksi leivontaa varten. Airfryer on kodin lisäksi todella hyvä hankinta varmasti myös mökille tai matkailuautoon.

Tämä meidän airfryer maksoi 49 euroa ja on halvimmasta päästä. Toki täytyy ottaa myös huomioon, että tämä meidän airfryer on pieni. Ei siis mikään perhemalli. Kalleimmista saa maksaa useita satoja euroja. Enkä millään voi uskoa, että monta kertaa kalliimmat laitteet voisivat olla monta kertaa parempi. Kalliimmissa laitteissa on digitaalinäyttö ja valmiita paisto-ohjelmia.

En kauheasti keksi huonoja puolia aitfryerista, koska niitä ei kauheasti ole olemassa. Oikeastaan sen voisi mainita, että saattaa alkaa lihomaan, kun ruoka on niin hyvää. Kannattaa siis mennä kauppaan ja ostaa airfryer. Tällä hetkellä Prego P-364 maksaa Tokmannilla 39 euroa. Tai jos tarvitsee valmistaa ruokaa isommalle porukalle niin hyvä vaihtoehto on Tristar FR-6956 Airfryer ilmafriteerauskeitin 4,5L.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.