Kesä 2021- ”kuumuutta, uusia ruokia ja elämistä”

Kesä 2021 jatkuu hurjan lämpimänä. Se ei minua kuitenkaan haittaa, sillä nautin suuresti kesästä. Tässä tulee viikon kuulumiset juuri Sinun luettavaksi.

Viikko alkoi helteellä, joka kuulemma jatkuu vielä pitkään heinäkuussa. Pitkään jatkuva kuuma kesä 2021 pakotti minut ostamaan lisää kesävaatteita. Lidl mainosti juuri sopivasti Livergy collegeshortseja, joiden hinta oli vain 7,99 euroa. Ja Lidlin vaatteet ovat hinnaltaan huolimatta todella laadukkaita. Minua pukiessa vaatteet joutuvat koville ja harvat vaatteet oikeasti kestävät sitä. Vaihtoehtona olisi käyttää teltan kokoisia vaatteita, mutta ei kiitos!

Laitaatsalmen rannalla kesä 2021 selfie.
Uudet shortsit jalassa.

Aiemmin maanantaina käytiin myös Maijun kanssa kahvilla Laitaatsalmen sillan alla. Tuo on helteillä todella mukava paikka, sillä siellä saa olla varjossa sekä tuulen vireessä ja voi ihastella upeita maisemia. Ei hassumpi idea todelliseen lähimatkailuun.

Juodaan kesä 2021 kahvia Laitaatsalmen rannalla.
Ei hassumpi paikka juoda kahvia.

Tiistaina hyvät säät jatkoivat meidän suosimista. Käytiin Maijun kanssa ajamassa pitkä lenkki. Muuten päivä ei ollut mitenkään loistava, mutta aina välillä ei vaan suju. Tämän takia tätä kutsutaankin elämäksi. Päivän sosiaalisessa mediassa julkaisemani kuva kertoo kaiken tarpeellisen.

Ajoin sähköpyörätuolilla puskaan.
Piilossa puskien keskellä.

Kesä 2021

Myös keskiviikko oli hyvin lämmin päivä, joten ulkona tuli oltua todella paljon. Päivän kuvan yhteyteen laitoin mukaan mietelauseen: ”Tästä ei taida päästä mitenkään ylös. Onneksi tämän ja muutkin elämän eteen tuomat esteet pystyy kiertämään!”

Jyrkän penkan alla miettimässä, että pääseekö ylös.
Tästä ei ylös pääse.

Vihdoinkin torstaina saatiin se kauan odotettu vesisade tännekin suunnalle. Sateet ovat kiertäneet hyvin onnistuneesti tämän osan Savonlinnaa jo pidemmän aikaa. Edellisen kerran taisi sataa kaksi viikkoa sitten. Vettä tuli illasta, mutta muuten päivä oli jälleen hyvin lämmin sekä aurinkoinen.

Puiden välistä kuvattu kesä 2021  taivas.
Ohutta harsopilveä näkyvissä.
Upean värinen auringonlasku Saimaalle.
Upea auringonlasku.

Perjantaina oli pitäkästä aikaa vuorossa pikaruokaa kotiin tilattua. Yleensä nimittäin haemme nykyään ruokaa Shiba Sushin sushibaarista. Tällä kertaa tilattiin Savonlinnan Pizzeria Sahmaranista gluteenitonta pizzaa. Hyvää gluteenitonta pizzaa, mutta ei valitettavasti pärjää KotiPizzalle.

Päivään mahtui myös alkoholittoman Happy Joe siiderin makutesti. Oli kyllä todella hyvää, voin kyllä suositella tätä juomaa. Ei olla Maijun kanssa juotu alkoholia moneen vuoteen. Tähän on toki monta erinäistä syytä, mutta ehkäpä tuo alkoholin käytön turhuus on se painavin syy. Ihminen ei kuitenkaan alkoholia tarvitse. Elämä voi olla kivaa ilman alkoholiakin.

Kannan  pöydälläni kolmea pizzaa.
Kolme pizzaa nälkäisillä syöjille.
Alkoholiton Happy Joe siideri.
Alkoholiton iloinen Joe.

Päätin ulkoistaa tomaatin lauantain kunniaksi. Nyt sen on hyvä olla takapihalla kasvamassa. Innostus tarttuu takapihalla ajan viettämiseen, sillä nyt muutkin asukkaat ovat alkaneet viihtyä siellä. Todella lämpimänä viikonloppuna tuli oltua ulkona reilusti. Sunnuntaina muun muassa syötiin pihalla airfryerissa valmistettuja ranskanperunoita ja pekonia.

Tomaatti sähköpyörätuolin pöydällä.
Tomaatin kuljetus Oy.
Maijun kanssa ulkona syömässä.
Sunnuntaina syömässä ulkona.
Kesä 2021 maisema Saimaalle.
Maisema kohti Jukolansaloa.

Kuuman ja kostean viikon kuulumiset olivat tällä kertaa tässä. Toivottavasti sinun viikko on ollut myös kesäisen onnistunut. Suuri kiitos, kun jaksoit lukea tämän jutun loppuun asti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.