Luottamustehtävä myönnetty – nyt viikon kuulumiset luettavissa

Luottamustehtävä on myönnetty minulle ja se on silloin tehtävä. Tämän hyvin erikoisen tehtävän lisäksi viikkoon on mahtunut myös uudet tukilastat sekä liikenteen ihmettelyä.

Maanantai toi pitkästä aikaa tullessaan ihanan aurinkoisen ja vähän lämpimänkin sään. Tämä tilaisuus piti tietenkin käyttää hyväkseen, sillä voi olla ettei enää tänä vuonna enää tule näin hyviä kelejä. Ulkona tulikin oltua päivän aikana toista tuntia. Ja kyllä tosiaan piristi kummasti mieltä. Muutenkin tällä viikolla tuli ulkoiltua lähes jokaisena päivänä.

Ulkona ihanassa auringonpaisteessa.
Aurinkoa oikein urakalla, kun kerrankin paistoi aurinko.
Laitaatsalmen virta.
Laitaatsalmen syksyinen maisema.
Paloaseman työmaa aamulla ennen seitsemää.
Uuden paloaseman työmaalla tapahtuu heti aamusta.
Myös avioliitto on luottamustehtävä.
Aurinko helli myös sunnuntaina.

Tykkään testailla uusia ruokaan liittyviä tuotteita ja tuotetestajan työ voisi olla minun unelma-ammatti. Tällä viikolla testissä meillä oli Fazer Dumle kaurajuoma ja Marianne-Kakkunen. Molemmat tuotteet ovat todettu makean hyviksi. Kakkunen oli tosin niin makeita, että kerralla pystyi syömään vain puolikkaan.

Luottamustehtävä johdatti herkuttelemaan.
Luottamustehtävä johdatti herkuttelemaan.

Luottamustehtävä on tehtävä

Pari viikkoa sitten minuun otettiin yhteyttä Kaakkois-Suomen lihastautiyhdistys ry:stä ja kysyttiin, että voidaanko minua ehdottaa Savonlinnan uuteen vammaisneuvostoon. Pienen hetken miettimisen jälkeen suostuin tähän heidän ehdotukseen. Kuluneen viikon aikana Savonlinnan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan valita minut mukaan vammaisneuvostoon vuosiksi 2021-2025. Elämässä pitää aina olla uutta sisältöä ja välillä sitä tuodaan suoraan eteen. Jännittävää lähteä mukaan tähän luottamustehtävään.

Kävin keskiviikkona hakemassa Savonlinnan keskussairaalalta uudet tukilastat jalkoihin. Vanhat alkoivat olla lähinnä koristeet, sillä niitä ei pystynyt enää käyttämään. Tai oikeastaan ne olivat huonot ja varmaan väärin tehty alunperinkin väärin. Näitä lastoja pidetään jaloissa öisin. Tukilastoja käyttämällä pyritään siihen, että jalkojen virheasento ei pahenisi. Apuvälineteknikko yllätti minut ja nyt voin sitten olla #ylpeästikeltamusta tukilastojen käyttäjä. Össur Finland Oy:n Pekka saa nyt Pietar.in erikoismaininnan.

Uudet keltamustat tukilastat penkillä.
Eikö olekin hienot tukilastat?

28. syyskuuta eli kuluneen viikon tiistaina vietettiin seurapaitapäivää. Ja tietenkin minä pukeuduin yhteen suosikkini SaiPan pelipaidoista. Paidan selässä lukee (Mikko) Hakkarainen, joka pelasi SaiPassa kausina 2006-2008. Mikko on nykyään Mikkelin Jukureiden joukkueenjohtaja ja kehityspäällikkö. Teemapäivä kannustaa jokaista meistä pukeutumaan töihin, kouluun ja omiin menoihin oman seuran väreihin.

SaiPan pelipaita päällä kuvassa.
Kirkkaat värit ovat muodissa.

Meidän naapuriin rakennettavan uuden paloaseman työmaan, sekä uusittavan runkovesiputkiston takia asuinalueemme liikennejärjestelyt muuttuvat välillä hyvinkin nopeasti. Autolla ajo näyttää välillä hyvin vaikealta. Aika moni näyttää olevan aivan kujalla talon edessä olevan työmaan kohdalla. Jopa talon toisella puolella kulkevaa yksisuuntaista tietä ajetaan väärään suuntaan.

Työmaan kuoppa, jonka kiertäminen on hankalaa.
Työmaa tuottaa hankaluuksia.

Mihin tämä aika oikein kulkee? Perjantaina kalenteriin käännettiin jo lokakuu. Vuoden viimeinen vuosineljännes siis lähti käyntiin. Luvassa on pimeää, synkkää ja harmaata säätä. Tykkään tästä vuodenajasta, vaikka sää on mitä on. Pidetään siis toisistamme huolta ja nautitaan elämästä. Oikein hyvää alkanutta lokakuuta juuri sinulle!

Luottamustehtävä hymyilyttää vammasta.
Hyvää lokakuuta toivottaa vamanen.

Että tämmöinen viikko selvitettiin tällä kertaa. Miten sinun viikko on tällä kertaa sujunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.