Poskiontelon punkteeraus, herkkuja… – Mukana myös juustokakun resepti

Poskiontelon punkteeraus aloitti viikon. Lisäksi viikkoon on kuulunut uusi apuväline, herkkuja sekä ulkoilua. Mukana myös juustokakun resepti.

Viikon sekä maanantain aloitti poskiontelon punkteeraus reilun kolmen kuukauden tauon jälkeen. Olen kärsinyt kroonisesta oikean poskiontelon tulehduksesta. Tämän aiheuttaa hengitystukihoito eli asialle ei voi muuta kuin käydä säännöllisesti punkteerauksessa. Nyt tuota väliä pidennettiin neljään kuukauteen eli ei kauhean usein tarvitse käydä.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalta matka jatkui Savonlinnan keskussairaalan apuvälinekeskukseen, jossa kävin varalla olevan manuaali pyörätuolin ongelmia näyttämässä. Mukaan lähtkin ”uusi”pyörätuoli. Tuolin tarve ei toivottavasti ole suuri, mutta hyvä on varalla olla toimiva apuväline.

Apuvälinekeskuksessa vuoroa odottamassa.
Vanha pyörätuoli taustalla.
Mukaan lähtenyt pyörätuoli omassa varastossa.
Ja tämmöinen lähti mukaan apuvälinekeskuksesta.

Kuluneen viikon aikana on ollut tarjolla oikein ihanaa syksyistä säätä. Aurinko on hellinyt ja piristänyt pienen ihmisen mieltä mukavasti. Tämä tekee oikein hyvää, sillä edessä on pitkä ja synkkä talvi. Ulkoilemassa on tullut tietenkin käytyä päivittäin.

Uuden paloaseman työmaan äärellä kyttäämässä.
Ajohommia sunnuntaina.
Sunnuntaina ajelulla raikkaassa säässä.

Oletko koskaan kuullut spagettikurpitsasta? En minäkään ollut ennen kuin ostin sellaisen. Ulkomuodoltaan spagettikurpitsa muistuttaa isoa hunajamelonia, mutta saattaa vaihdella väriltänsä vaaleankeltaisesta oranssiin tai vihreään valkoisilla viiruilla. Sen malto on keitettynä spagettimaista ja sitä voidaan käyttää lisukkeena spagetin tapaan. Myö ollaan tunnetusti erilaisia ja tehtiin siitä sosekeittoa. Ja tosi hyvää siitä tuli.

Keskiviikkona ja torstaina meillä oli ruokana vuorossa yksi lapsuuden suosikeistani eli kananmunakastike. Tätä herkkua tulee tehtyä aivan liian harvoin, vaikka se on suhteellisen nopea valmistaa ja maistuu todella hyvältä myös gluteenittomana. Tämän lisäksi oli tarjolla peruna-porkkanamuussia ja kalapuikkoja.

Kurpitsasosekeittoa Aku Ankka mukissa.
Kurpitsasosekeittoa on hyvä nauttia Aku Ankka mukista.
Kananmunakastiketta, peruna-porkkanamuussia ja kalapuikkoja.
Aivan huikean hyvää ruokaa.

Suklainen juustokakku

Ei mennyt tämäkään viikko ilman leipomista ja makealla herkuttelua. Keskiviikkona leivottiin nimittäin suklaista juustokakkua, joka oli herkuttelijoiden mukaan todella hyvää. Hyvin itsekriittisenä ihmisenä en ehkä ole paras arvioimaan tätä asiaa. Tässä resepti juustokakkuun, joka tehtiin 18 cm halkaisijan irtopohjavuokaan.

Pohja:

 • 120 g suklaakeksejä
 • 50 g voita
 1. Murenna keksit
 2. Yhdistä keksit ja sulatettu voi
 3. Painele keksi-voisekoitus vuoan pohjalle

Täyte:

 • 2 dl kuohukermaa
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 120 g tummaa suklaata
 • 3 rkl sokeria
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 3 kpl liivatelehteä
 1. Pilko suklaa
 2. Vatkaa kerma vaahdoksi
 3. Sekoita vatkatun kerman joukkoon sokerit ja tuorejuusto 
 4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ohjeen mukaan
 5. Sulata liivatelehdet tilkkaan vettä
 6. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon
 7. Kaada täyte keksipohjan päälle, laita jääkaappiin hyytymään n. 3 tunniksi
 8. Koristele
Juustokakku jossa sydän koriste.
Suklainen juustokakku on rakkaudellinen.

Tämäkin viikko on ollut hyvin herkullinen. Miten sinun viikko on tällä kertaa kulunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.