Gluteenittomat karjalanpiirakat, hyväntekeväisyyttä ja kylmä talvi

Gluteenittomat karjalanpiirakat valmistuivat jouluksi tällä viikolla. Talvi tuli myös kunnolla Savonlinnan seudulle, joten todella kylmän pakkasen ja kovan lumen tulon takia ollaan viihdytty sisällä.

Maanantaina olivat sosiaalisen median puolella esittelyssä hyvät ystäväni etenkin näin talvella. Eli ihanat yksisarviset tossut. Jaloissani on pyörätuolissa istumisen ja sydämen vaajatoiminnan lääkityksen takia huono verenkierto. Sen myötä jalkoja kylmää usein. Näiden tossujen sisällä on lämpötyynyt, jotka lämmitetään mikrossa. Ei muuten enää kylmä jalkoja!

Aurinko paistaa huurteisten puiden takaa.
On kaikkialla lunta ja se vähän harmittaa.
Yksisarviset tossut jalassa on lämmintä.
Lämpöiset yksisarviset jaloissa.

Tämän viikon alkupuolella on tullut lunta oikein urakalla. Nyt voi siis oikeasti sanoa, että talvi on saapunut kunnolla ainakin tänne Savonlinnan seudulle. Kovien lumisateiden lisäksi saapuivat myös kirpeät pakkaskelit ja sen myötä on aurinkokin päässyt näyttäytymään jopa useaan otteeseen. Lumi sekä aurinko piristävät kummasti mieltä harmaan syksyn jälkeen.

Lumipenkan takana Saimaa ja aurinko.
Keskiviikkona saatiin nauttia myös auringosta.
Pihassa on jo kunnon lumipenkat.
No nyt on lunta reilusti.

Gluteenittomat karjalanpiirakat

Ollaan jo usean vuoden ajan tehty gluteenittomia karjalanpiirakoita vähän ennen joulua. No tänä vuonna leipomaan käytiin kuluvan viikon sunnuntaina. Täytteen riisipuuro valmistui lauantaina kätevästi haudutuspadassa. Sinne heitetään vain kaikki ainekset ja annetaan vain hautua. Gluteenittomat karjalanpiirakat valmistuivat nopeasti, kun yksi henkilökohtainen avustaja kauli taikinan, toinen laittoi täytteen ja Tuisku rypytti piirakan.

Tuisku rypytti gluteenittomat karjalanpiirakat.
Tuisku rypytti gluteenittomat karjalanpiirakat.
Gluteenittomat karjalanpiirakat ovat valmiita.
Ja lopputulos oli täydellinen.

Nyt on myös pakko haastaa kaikki mukaan hyväntekeväisyyteen. Tilaa siis sinäkin tämä kymmenen euron hintainen herkkupaketti ja tee samalla hyvää myös muille. Fiksuruoka.fi ja Klarna lahjoittavat nimittäin jokaisesta ostosta vastaavan paketin Joulupuu-keräykseen. Paketit jaetaan 2 000 lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä olevalle lapselle ja nuorelle. Paketista löytyy muun muassa suklaata ja glögiä.

Joulukuu käännettiin kalenteriin tämän viikon keskiviikkona. Sen kunniaksi on pitänyt tietenkin vähän tonttuilla. Paketoin muutaman joululahjan. Lisäksi on tullut avattua joulukalenterin luukkuja oikein urakalla. Minulla oli aiemmin jo Kinder-joulukalenteri. Matsmart sattui myymään hyvällä alennuksella joulukalentereja, joten niitä tuli ehkä muutama lisää.

Kinder, lätkä ja brain blasterz joulukalenterit pöydällä.
Kolme erilaista joulukalenteria.

Tästä viikosta ei kauheasti kerrottavaa ollut. Toisaalta se kertoo siitä, että viikko on ollut rauhallinen. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa meille kaikille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.