Poliisi pysäytti vaarallisesti kiinnitetyn betonikuorman

Poliisi pysäytti vaarallisesti kiinnitetyn betonikuorman. Puutteellinen betonielementtikuorman varmistus mahdollisti kuorman liikkumisen ajon aikana ja aiheutti perävaunulle vaaran kaatua vastaantulevan liikenteen ajokaistalle.

Poliisi pysäytti vaarallisesti kiinnitetyn betonikuorman
Poliisi pysäytti vaarallisesti kiinnitetyn betonikuorman.

Virheellinen kuorman varmistus mahdollisti kuorman liikkumisen vaarallisesti.

Poliisipartio tavoitti iltapäivällä betonielementtikuormassa olevan raskaan ajoneuvoyhdistelmän, joka oli huomattavan kallellaan vasemmalle. Partion pysäytettyä selvisi, että kuormana oli betonielementtejä n. 16000 kg, jotka olivat päässeet liikkumaan kuormatilassa vasempaan reunaan. Kuormalla oli korkea painopiste ja kuorma vaarassa kaatua ajotilanteessa vastaantulevan liikenteen ajokaistalle.

Kuljetus keskeytettiin P-paikalle asian käsittelyä ja uudelleen kuormaamista varten. Uudelleen kuormaamista varten paikalle jouduttiin tilaamaan kaksi nosturia sekä toinen yhdistelmä, johon betonielementit lastattiin.

Kuljetukseen käytetyssä perävaunussa oli lisäksi paljon rakenteellisia vikoja. Ratkeamia oli niin akselin kiinnityksessä kuin rungossa useissa paikoissa. Lisäksi perävaunun runko oli vääntynyt. Siitä poistettiin rekisterikilpi.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden vuoksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.