Heinäkuu 2023: ”uudet silmälasit, hyväntekeväisyyttä…”

Heinäkuu 2023 ollaan vietetty ihan kotioloissa. Aika on kuitenkin kulunut sujuvasti muun muassa grillatessa ja hyväntekeväisyysottelussa.

Jos kesäkuu oli lämmin, niin heinäkuu oli aivan jotain muuta. Tai sateen ja epävakaan sään ystävät saattoivat nauttia heinäkuusta kunnolla. Kuukauden aikana ei ollut kovinkaan montaa oikeasti lämmintä päivää. Mutta toki se vajaan kahdenkymmenen asteen lämpötila voittaa pakkasen. Tällä ajatuksella ollaan Tuiskun kanssa ulkoiltu päivittäin. Eiköhän nuo helteet kuitenkin vielä saada iloksemme elokuun aikana. Tahdon ainakin uskoa näin.

Tuiskua ja minun hymyilyttää.
Vähän viileämpänä päivänä hymy on myös herkässä.
Minä torilla kuvattuna. Taustalla upea Saimaa ja sininen taivas.
Heinäkuussa käytiin Savonlinnan torilla, jossa oli eloa Oopperajuhlien ansiosta.
Pihassa on hyvä pöytä, jonka äärellä syödään Jymy jäätelöä.
Syötiin jäätelöä lämpimänä päivänä.
Kuvassa maisema Saimaalle. Vesi ja taivas ovat yhtä siniset.
Meidän rakas Saimaa.

Uudet silmälasit

Kävin heinäkuussa lähes kolmen vuoden tauon jälkeen optikolla. Olen vuosien ajan jo käynyt Savonlinnan Specsaversilla optikolla, sillä sieltä saa todella hyvää palvelua. Löysin tällä kertaa kahdet kivat silmälasit ja ne sai yksien hinnalla. Harvoin olen osannut kaksia eri silmälaseja osannut pitää, mutta nyt ajattelin kuitenkin yrittää. Ja onhan minulla nykyään käytössä kaksi erilaista hengítystuen maskia, joten silmälasit on valittu niin, että molemmat maskit istuvat hyvin kasvoille.

Minulla on päässä uudet silmälasit Adidas kehyksillä. Kehyksen väri on hieman vaaleanpunainen.
Toiset uudet silmälasit näyttävät tältä.
Päässäni on uudet silmälasit, jotka ovat kahdeksankulmaiset.
Ja toiset ovat tämmöiset.

Kuukauden viimeisenä perjantaina pelattiin Savonlinnassa hyväntekeväisyys jääkiekkoa, kun legendaarinen Pietarinkadun Oilers kohtasi Savonlinna All Stars joukkueen. Tässä Pietarinkadun Oilers goes Savo tapahtumassa kerättiin rahaa Savonlinnan HaTTu Ry:lle, joka tukee vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Lopulta tämän tapahtuman tuotto hyväntekeväisyyteen oli peräti 22 000 euroa.

Joukkueet siniviivoilla odottamassa ottelun alkua.
Joukkueet siniviivoilla odottamassa ottelun alkua.
Kari ”Hissu” Hietalahti ampui savuisen rankkarin.

Myös heinäkuussa ollaan käytetty taloyhtiön uutta huvimajaa useaan otteeseen. Muistin eräs päivä, että meillä on valurautavuoka. Siitä se idea sitten lähti ja valmistettiin siinä pizzaa. Huvimajassa valmistui myös jauhelihapihvejä. Pizza oli todella hyvää ja liekillä grillatut pihvit parempia kuin Burger Kingissä. Lisäksi toisella kerralla grillattiin jälkiruoaksi siskon lasten kanssa vaahtokarkkeja.

Grillissä makkaraa, jauhelihapihvit vartaita ja pizza.
Pizza sekä muut herkulliset ruoat grillissä paistumassa.
Savustusuunista nousee savua. Uunin sisällä on ruokaa.
Lasagne ja kasvikset valmistumassa. Myöhemmin leppäsavuun meni myös lohi.

Heinäkuu 2023 on ollut täynnä kaikenlaista mukavaa täällä Savonlinnan suunnalla. Toivottavasti myös sinun kuukausi on sujunut mukavasti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.