Uusi vinyylilattia asennettu – ”nyt pitäisi kestää”

Uusi vinyylilattia saatiin paikalleen asennetuksi toukokuun puolivälissä. Nyt lattian pitäisi kestää kulutusta vähän paremmin kuin edellisen.

Vanha sanonta jo kertoo, että köyhällä ei ole vara ostaa halpaa. Vaikka en ainakaan omasta mielestäni ole köyhä, niin kyllä sanonta pitkälti sopii hyvin monelle meistä. Minua sosiaalisen median puolella seuraavat arvaavat jo tässä vaiheessa, että kirjoitan meidän pari vuotta vanhasta lattiasta.

Ostettiin tosiaan vuoden 2020 lopulla vinyylilankku lattia, jonka piti olla hyvin kestävä. Tämä kyseinen Habitas Flooring mallin piti olla kestävä myös julkisissa tiloissa. Niin sanottu jäykkäydin- tai kivikomposiittivinyylilattia on varmasti oikein kestävä julkisissa tiloissa, joissa ei liikuta jatkuvasti painavilla sähköpyörätuoleilla. Kestävyydestä kertoo myös henkilökohtaisten avustajien huoneessa olevan saman lattian hyvässä kunnossa olo.

No tämän vuoden alussa alettiin pitkin hampain suunnitella lattian uusimista. Yritin toki vääntää asiasta myyjän kanssa, mutta ei se oikein johtanut mihinkään järkevään lopputulokseen. Maahantuoja olisi lähettänyt korvauksena samaa lattiaa, mutta mitä sillä olisi tehnyt. Sama stressi olisi raastanut taas parin vuoden kuluttua. Ja onhan rikkoutuneet kohdat lattiassa todella suuri riski niin meidän kuin avustajien kannalta.

Minä keskellä remonttia.
Kovia hommia, parasta lähteä pois tieltä.
Betoni näkyvillä lattian alla.
Vanha lattia on purettu pois.

En osaa edes riittävän hyvin sanoin kiittää henkilöä, joka otti tämän asian hoitaakseen meidän puolesta. Selvitteli talven aikana lattiaan liittyviä asioita ja käytti kontaktejaan, että varmasti saataisiin kestävä materiaali renkaiden alle. Asia lähti rullaamaan eteenpäin ja meidän tehtävämme oli etsiä sopiva majoituspaikka. Siinä tehtävässä onnistuttiin surkeasti, mutta ei siitä tällä kertaa sen enempää.

Uusi vinyylilattia

Lattian vaihdon ajankohdaksi sovittiin toukokuun puoliväli, jolloin poistuimme viikoksi paikalta. Kun en ole mikään alan ammattilainen, niin en sen enempää selittämään asennuksen eri vaiheista. Töihin osallistuivat myös Laatoitus ja Rakennus Kosonen sekä Janne Kaasalainen. Ei voi kuin suositella heitä. Heidän lisäksi kiitoksen ansaitsevat Asko, Marko, Eeropekka ja Helena.

Lopulta uuden upean pohjaan kiinni liimatun lattian asennus vei neljä päivää. Tämän lisäksi vaihtoon menneiden lattialistojen asennus vei yhden päivän. Koko porukka oli hommissa oman työnsä lisäksi, joten kyseessä oli todella iso hatunnoston arvoinen suoritus. Ja nyt tämän lattian pitäisi kestää todella kovaa käyttöä.

Uutta tasoitetta pintaan jähmettymään.
Liimojen pois hiomisen jälkeen uutta tasoitetta pintaan.
Hiomakoneella uusi pinta tasaiseksi.
Seuraavana päivänä uusi hionta.
Uusi vinyylilattia alkaa asentua.
Ja sitten syntyykin jo uutta lattiaa.
Tuiskun pelihuoneen uusi vinyylilattia on asennettu.
Tuiskun pelihuoneen lattia on asennettu.
Enää muutama rivi lattiaa asentamatta.
Maalisuoralla jo ollaan.
Kaikki on nyt asennettu.
Ja kotiin tullessa näytti tältä.

Suurtakin suurempi kiitos kaikille remonttiin ja jälkitöihin osallistuneille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa