Siskonpojan syntymäpäiviä juhlittiin menneellä viikolla

Siskonpojan syntymäpäiviä vietettiin kuluneen viikon päätteeksi. Viikkoon mahtui myös muun muassa hyvää ruokaa sekä poskiontelon punkteeraus.

Keskiviikkona ruoaksi tehtiin gluteenittomia järvikalapuikkoja, kantarellikastiketta ja riisiä. Tykkään keittiössä kokeilla hyvin erikoisia yhdistelmiä, joten tällä kertaa kastikkeeseen tuli kookoskermaa. Normaalisti kantarellikastikkeeseen laitan kauraruokaa, tuorejuustoa, mustapippuria ja suolaa. Tuorejuusto tekee kastikkeesta riittävän paksua, joten suurustamista ei tarvita. Kolme jälkimmäistä tuli ruokaan myös tällä kertaa. Kookoskermalla kastikkeen maku oli erittäin hyvää. Parempi kuin kauraruoalla tehdyssä versiossa.

Keltaisella lautasella kalapuikkoja, kantarellikastike ja riisiä.
Eikö näytäkin herkulliselta tämä ruoka?
Makkaralasagnea muumilautasella.
Viikonloppuna puolestaan syötiin makkaralasagnea. Ruoka oli tehty haudutuspadassa.

Torstaina kävin viiden viikon tauon jälkeen poskiontelon punkteerauksessa Savonlinnan sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla. Operaatio meni tälläkin kertaa oikein hyvin, kun on todella taitava tekijä. Toki käyntiä tulee jännitettyä jonkun verran aivan jokaisella kerralla. Ehkä tämä jännitys johtuu kuitenkin eniten siitä, että minun hengityskapasiteetti on hyvin heikko ilman hengitystukea. Ja tämä operaatio tietenkin tehdään ilman sitä. Syynä näihin käynteihin on krooninen poskiontelotulehdus, jonka aiheuttaa hengitystuki.

Ilma on alkanut jo viilenemään näin lokakuun vaihduttua kalenteriin. Ulkona käynnit ovat vähentyneet huomattavasti, kun lämpötila on päivisinkin jäänyt lähelle viittä astetta. Vaikka ulkoilemassa käydessä ei minusta tuntuisi yhtään kylmältä niin myöhemmin iskee kylmä eteenkin jaloille. Ja tuota kylmyyttä on todella vaikeaa saada lähtemään. Moni varmasti nyt ajattelee, että laita hyvä mies tarpeeksi vaatteita päälle. Ikävä kyllä se ei auta, kun kyseessä on verenkiertoon liittyvä ongelma. Kesälläkin lämpötila saa olla 25 astetta, että raajat pysyvät lämpiminä.

Pietari ulkona sateisessa säässä.
Torstaina poskiontelon punkteerauksen jälkeen kotiin ajamassa.
Aurinko paistaa oranssin lehden läpi.
Perjantai oli hyvin aurinkoinen päivä.

Siskonpojan syntymäpäiviä viettämässä

Viikon päätteeksi käytiin siskonpojan Heikin syntymäpäivillä. Heikki täytti lauantaina seitsemän vuotta ja aloitti siis koulun tänä syksynä. Vietiin hänelle lahjaksi Legoja. Syntymäpäivillä oli tarjolla muun muassa suolaista piirakkaa ja täytekakkua. Siskon lapset olivat tehneet jo lumiukon. Meillä ei vielä ole satanut lunta, vaikka asutaan aika lähellä.

Lunta ja lumiukko talon pihalla.
Lunta ja lumiukko.
Siskon lasten kanssa ulkona.
Siskon lasten kanssa ulkona.

Tämmöinen oli kulunut lokakuun viikko täällä Savonlinnan suunnalla. Näitä viikko juttuja olen julkaissut taas jonkin aikaa. Mitä olet mieltä siitä, että jatketaanko näitä vai sirrytäänkö takaisin kuukausi juttujen pariin?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.