Huvilaranta ei pettänyt – upea viikko esteettömällä mökillä

Kuluneen kesän toinen pidempi matka suuntautui Multialla sijaitsevalle Huvilarannan esteettömälle mökille Villa Kantrille. Vietimme kyseisessä paikassa viikon, niin kuin edellisenäkin vuonna.
Matkaan lähdimme lauantaina puoliltapäivin invataksilla. Vammaispalvelu myöntää harkinnanvaraisesti kerran vuodessa yhden pidemmän matkan ja siitä joutuu itse maksamaan omavastuun. Moni muu paikkakunta ei ilmeisesti myönnä kuin ne lakisääteiset matkat.

Lauantaina oltiin perillä ennen viittä, joten ehdittiin illasta nauttia lämmöstä ja auringosta mökin ympäristössä. Isojärven rannalla auringonlasku oli upeaa katseltavaa, kun taivas värjääntyi oranssiksi. Se olikin ainoa auringonlasku, joka viikon aikana näkyi.

Huvilaranta oli siis entuudestaan meille tuttu, joten tiesi mitä odottaa. Myös kaupasta osasi ostaa ruokaa lähes sopivan määrän viikoksi. Mukaan otettiin jo kotoa kaikki kylmäkuljetusta tarvitsemattomat tuotteet. Saapuminen oli siis helppo.

Huvilaranta tarjoaa paljon sateellakin

Sunnuntaina aamulla kävin pitkästä aikaa saunassa. Edellisen kerran saunoin samassa paikassa lähes vuosi sitten. Kotona ei tule saunottua, kun on niin pieni sauna. Kovasti kyllä tykkäisin saunoa. Huomasin saunoessa, että kostea ilma tekee hyvää poskionteloilleni.

Sunnuntaina sää alkoikin olla jo huonompi, kun oli pilvistä sekä tuulista. Iltaa kohden alkoivat myös sateet. Vuosi sitten sää suosi, kun satoi vettä vain yhtenä päivänä. Tällä kertaa sadetta saatiin lähes päivittäin. Parina päivänä ei tullut paljoa edes ulkoilla, kun oli niin viileää

Onneksi kuitenkin Villa Kantrissa on myös paljon mahdollisuuksia viihtyä sadepäivinäkin. Aikaa tuli sisällä vietettyä takkaa lämmittäen, elokuvaa katsoessa ja muuten vaan rauhallisesta tunnelmasta nauttien. Myös hyvin toimiva nettiyhteys löytyi, joten Spotify sekä Netflix toimivat moitteettomasti.

Villa Kantrin hyvin varusteltu keittiö, takka sekä terassilta löytyvä kaasugrilli tarjoavat hyvät mahdollisuudet ruokien valmistukseen. Viikon aikana tulikin syötyä muun muassa makkaraa usealla tavalla valmistettuna, itse ongittua ahventa ja vaikka mitä muuta.

Hiljainen ympäristö, pelkät luonnon äänet kruunaavat lomailun Huvilarannassa. Kaupungin ääniin tottuneelle tuo hiljaisuus ja rauha ovat niin luksusta. Eikä ole pakko tehdä mitään aikataulun mukaan tai kiirehtiä katsomaan nähtävyyksiä.
Huvilarannan ympäristössä on mukava käydä ajamassa pieniä hiekkateitä ja ihastelemassa maisemia. Etenkin tällä kertaa, kun alla oli toimiva sähköpyörätuoli. Myös vieressä sijaitsevassa Markkulan Marjatilan mehuja sekä glögiä oli aivan pakko ostaa kotiin mukaan. Ja tietenkin mukaan kerättiin mustikoita metsästä.

Vietin 34-vuotis syntymäpäiviä viikon aikana. Ei vietetty niitä mitenkään ihmeellisesti, paistettiin vain lettuja. Tässä iässä ei kauheasti jaksa juhlia syntymäpäiviä.

Toki viikon aikana saimme myös nauttia lämmöstä ja auringosta. Noilla hetkillä oli ihana nauttia olosta mukavalla takapihalla, laiturilla sekä mahtavan suurella katetulla terassilla. Kahvikin maistui paremmalta linnun laulua kuunnellen.

Topi oli tietenkin myös mukana Villa Kantrissa. Hän tykkäsi kovasti paikasta ja pääsi jopa soutuveneen kyytiin. Tässä muutamia kuvia Topin ja kavereiden matkasta.

Viikko Huvilarannassa oli jälleen hyvin antoisa ja paikkaa voi ehdottomasti suositella ihan jokaiselle. Pakko laittaa harkintaan, että varaisi viikon ensi kesäksikin.

Huvilaranta ei pettänyt – upea viikko esteettömällä mökillä
Siirry sivun alkuun