Erittäin kylmä viikko – hyvää ruokaa ja palapeli

Erittäin kylmä viikko on ohi. Viikkoon on mahtunut hyvää ruokaa niin tilattuna kuin itse tehtynä. Lisäksi Tuisku on kasannut upeaa palapeliä.

Tuisku sai fysioterapeutilta joululahjaksi uuden hienon palapelin. Kettu aiheisessa palapelissä on tuhat palaa ja varmaan samanverran erilaisia värien sävyjä. Tuisku kasasi palapelin reilussa viikossa. En kyllä yhtään ymmärrä, että miten kukaan pystyy edes kasaamaan näin vaikean palapelin. Itselläni ei ainakaan hermot kestäisi. Laitettiin palapeli kehyksiin ja seinälle koristeeksi. Kettu on muuten Tuiskun suosikki eläin.

Hyvin värikäs kettu palapeli.
Tässä se upea palapeli nyt on valmiina.Meidän oli tarkoitus tilata ruokaa jo uudenvuodenpäivänä, mutta päästiin tilaamaan vasta torstaina. Uudenvuodenaattona tehtyä perunasalaattia riitti keskiviikkoon saakka. Sitä syötiin nakkien ja makkaran kanssa. Torstaina sitten tilattiin ruokaa Foodoran kautta kotiinkuljetettuna. Tuisku tilasi ravintola Kiimistä sushia. Kyseessä on japanilainen ravintola ja sushit ovat todella laadukkaita. Minä puolestani tilasin taas yhden kerran nepalilaisesta ravintola Kripasta.

Kripan menussa suosikkini on kaksi erilaista pääruokaa. Haudutettua lammasta tomaatti-sipuli-inkivääri kastikkeessa ja Rohtosarviapilalla ja jogurtilla marinoitua tandoorigrillattua kananrintafilettä inkiväärivalkosipulikastikkeessa.
Lautasella sushia, inkivääriä ja wasabia.
Tuisku söi California Maki ja Chili sake nigiri susheja. Laadukkaat sushit ovat toki vähän kalliimpia, mutta hinta-laatusuhteeltaan voittavat mennen tullen sushibaarin.

Pakkanen paukkuu

Pakkanen on paukkunut tämän viikon aikana oikein kunnolla koko maassa. Meillä täällä Savonlinnan suunnalla on ollut enimmillään pakkasta noin 35-astetta. Ulos ei siis ole ollut mitään asiaa liikkumattomalla ja hengitystukea käyttävällä henkilöllä. Tosin kyllä nämä hurjat pakkaset ovat kenelle tahansa ikävät. Olen kuitenkin keksinyt erään positiivisen asian näistä keleistä. Nimittäin aurinko on paistanut päivittäin ja on ollut erittäin kirkkaita päiviä.

Meidän henkilökohtaisilla avustajilla on käytössä autopaikat. Näin talvisin tuo on aika pitkälti välttämättömyys, koska autoja pitää lämmittää. Toki talvi tuo suuria ongelmia pyöräileville avustajille, sillä paikallisliikenne ei kauheasti palvele vuorotyötä tekeviä.
Luminen tie. Tien päässä huurteisia puita. Taivaalla pilviharsoa.
Lauantaina oli kylmä, mutta hyvin aurinkoinen päivä.
Laitaatsalmen silta ja sen alta näkyy Laitaatsalmi.
Saimaan syväväylä on auki tämän viikon ajan. Kuvassa näkyvän sillan alla oleva Laitaatsalmi ei jäädy edes näillä pakkasilla.

Tämmöinen viikko oli tällä kertaa. Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Juustokakku irtopohjavuokassa. Kakun päällä koristeena suklaata.
Sunnuntaina tuli innostus leipoa juustokakku. Pohjaan laitettiin joulusta jääneitä ässiä. Täytteeseen puolestaan tuli joululahjaksi saatua suklaata.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa