Haudutuspadassa hyvää ruokaa erittäin helposti

Haudutuspadassa hyvää ruokaa valmistuu erittäin helposti. Hyvän ruoan lisäksi viikkoon on kuulunut muun muassa ulkoilua.

Keväällä meidän kadulla alkaneet vesi- ja kaukolämpöputkien vaihtotyöt alkavat olla vihdoinkin loppusuoralla. Tämän kuluvan viikon alkuun saatiin kadulle uusi asvaltti, joten nyt on vähän aikaa erittäin tasaista ajella. Koko kesän on tuosta työmaasta aiheutuneesta melusta saanut kärsiä. Onneksi oikeastaan muuta häiriötä ei ole melun lisäksi ollut, sillä kohdan pystyi helposti kiertämään. Ehkäpä ensi vuonna tälle asuinalueelle ei mitään kadun aukaisuun johtavia remontteja tehtäisi.

Minä vastaan asvalttikone.
No nyt aletaan tehdä asvalttia. Enkä ehtinyt edes aloittaa, kun kone vietiin pois.
Minä pyörätuolilla uudella asvaltilla.
Tämmöistä jälkeä saivat ammattilaiset aikaan.
Minä pyörätuolilla jyrän edessä.

Haudutuspadassa hyvää ruokaa

On jo pidemmän aikaa tehnyt mieli tehdä ruoaksi lihakastiketta. No edellisen viikon sunnuntaina naudan palapaisti ja maatiaispossun nopeat fileesuikaleet päätyivät samaan haudutuspataan. Mukaan he saivat porkkanaa, purkin kauraruokaa, tölkin tomaattimurskaa sekä mausteita. Ennen haudutuspadassa porisemista lihat kävivät pikaisesti pannulla. Haudutuspadassa kastike oli hautumassa reilut neljä tuntia. Neljänä seuraavana päivänä oli minulla mureaa kastiketta ruokana. Tuisku puolestaan söi kinkkusuikaleista tehtyjä pihvejä, jotka paistettiin airfyerissa.

Viikonloppuna syötiin molemmat samaa ruokaa, jonka pääraaka-aineena oli Tuiskun suuri suosikki eli Atrian Hiillos makkara. Yksinkertainen ruoka on aivan parasta ja semmoinen syntyy haudutuspadassa. Makkaran kanssa pataan meni gluteenitonta spagettia, kokonaisia tomaatteja säilykepurkissa, kauraruokaa, voimakasta koskenlaskijaa sekä maustamatonta tuorejuustoa.

Lautasella punertavaa lihakastiketta ja riisiä.
Ensin söin kastiketta riisin kanssa ja sitten gluteenittomien nuudeleiden.
Haudutuspadassa näkyy hyvää ruokaa.
Kohta haudutuspadan kansi kiinni ja parin tunnin päästä ruoka pöytään.

Kuluneen viikon aikana meidän molempien fysioterapia on ollut tauolla, koska täällä Savonlinnan seudulla on nyt syysloma. Toki tämä tuo mukanaan positiivisia asioita elämään kuten sen, että ei ole oikeastaan mitään aikatauluja. Mutta tämän tauon huomaa kyllä jo näin lyhyessä ajassa. Kipuja on etenkin jaloissa ollut tavallista enemmän. Ja taas se heikentää elämänlaatua, kun kivut alkavat nopeasti väsyttää. Kela on myöntänyt fysioterapiaa minulle 80 kertaa vuodessa. Eli ei aivan jokaiselle viikolle kahta kertaa, joten sen puolesta käynnittömät viikot ovat välillä oikein hyviä. Säästyy nimittäin käyntejä myöhempään ajankohtaan.

Tuiskun kanssa ulkona.
Sunnuntaina kävimme ulkoilemassa kirpeässä säässä.
Piirakkaa lasivuokassa.
Sunnuntaina leivottiin yksinkertaista, mutta erittäin hyvää juusto-suklaapiirakkaa.

Tässä tämänkertaisen viikon kuulumiset täältä suunnalta. Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.