Hesburgerin ja Foodoran alennuskampanjaa muutettiin yllättäen

Hesburgerin ja Foodoran alennuskampanjaa muutettiin yllättäen. Toiminta on herättänyt ihmetystä asiakkaissa.

Foodoran alkuvuosi käynnistyi PRO-kampanjalla, johon osallistuu lukuisia ravintoloita ja ravintolaketjuja eri paikkakunnilla. Kuluttajille PRO-kampanja tarkoittaa PRO-jäseneksi eli kanta-asiakkaaksi liittymistä. PRO-asiakkaat saavat kampanjassa maksuttomia kuljetuksia ja 20–50 prosentin alennuksen valikoiduista ravintoloista. Yksi kampanjaan osallistuvista ravintolaketjuista on Hesburger.

Kampanjan valtava suosio yllätti Foodoran. PRO-käyttäjien määrä nousi rajusti muutamassa päivässä. Lisäksi Hesburgerin tuotteet kiinnostivat Foodoran asiakkaita ennennäkemättömällä tavalla, mikä aiheutti haasteita sekä Foodoralle että Hesburgerille. Haasteita on yritetty ratkoa markkinoinnillisilla ja operatiivisilla toimenpiteillä, jotta tilanne saataisiin hallintaan. Ratkaisut eivät kuitenkaan ole saaneet aikaan tarpeeksi suurta vaikutusta. Foodoran asiakaspalvelu ja kuljetukset sekä osa Hesburger-ravintoloista ruuhkautuivat tilausmäärien rajun kasvun myötä. Tilaukset eivät myöskään jakautuneet tasapuolisesti kaikkien kampanjassa mukana olevien ravintolakumppaneiden kesken.

– Vaikka teimme kaiken mahdollisen PRO-kampanjan arvioinnin yhteydessä, emme voineet kuvitella, että kampanja saavuttaa tällaiset mittasuhteet. Tästä syystä Foodoran PRO-kampanjassa asiakkailleen tarjoaman Hesburgerin tuotteiden alennusprosentti muuttuu. Pahoittelemme asiakkaillemme, Hesburgerille ja kaikille muille yhteistyökumppaneillemme aiheutuneita haasteita, sanoo Foodoran Suomen toimitusjohtaja Joonas Kuronen.

Foodoran sovelluksessa osa Hesburger-ravintoloista on ollut aika ajoin suljettuina ruuhkapiikkien tasoittamiseksi ja Foodoran kuljettajien riittämättömyyden vuoksi. Tarjouksen muutoksella pyritään parantamaan tätä tilannetta.

– Kiitän henkilökuntaamme joustamisesta yllättävässä tilanteessa ja samalla pahoittelen asiakkaille aiheutunutta mielipahaa, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet ymmärtäväisesti ja toivomme asiakkailtamme edelleen malttia. Teemme kaikkemme, jotta tilanne helpottaa pian kaikille, sanoo Kuronen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.