Satojen talouksien postilähetyksiä anastettu vuosina 2000 – 2023

Satojen talouksien postilähetyksiä anastettu vuosina 2000 – 2023. Poliisilla on tutkittavana pääosin Suonenjoella tapahtunut rikoskokonaisuus, joka koostuu useista omaisuusrikoksista, postilähetysten anastaminen osana kokonaisuutta.

Satojen talouksien postilähetyksiä anastettu

Postilähetykset on jo kertaalleen jaettu oikein vuosien 2000 – 2023 välisenä aikana, ja anastettu postilaatikoista jakelun jälkeen. Lähetyksiä ovat noina vuosina jakaneet tapahtuma-alueilla useammat jakeluyritykset.

Anastettu posti on saatu Poliisin haltuun pääosin avaamattomana. Postianastukset ovat tapahtuneet lähes kahden vuosikymmenen aikana yli 650 taloudesta.

Posti on avustanut Poliisin haltuun saadun, valtavan postimäärän uudelleenlajittelussa ja avustaa jakelussa, mutta ei ole muutoin osallisena asiaan. Anastetut ja jo kertaalleen aikanaan oikein jaetut, osoitteelliset postilähetykset jaetaan Postin toimesta uudelleen niiden alkuperäisille vastaanottajille koontikirjeessä.

Koontikirjeen sisältö on siinä kunnossa, missä se on saatu Poliisin haltuun. Koontikirjeen sisällä on asiaan liittyvä saatekirje, jossa kerrotaan tapahtuneesta ja ohjeistetaan miten toimia, mikäli asiakkailla on vaatimuksia asiassa. Koontikirjeiden jakelu alkaa tänään 6.5.2024.
Muu anastettu omaisuus

Saman henkilön epäillään anastaneen myös noin 15 peräkärryä tai venetraileria ja lukuisan määrän muuta irtainta omaisuutta. Osa omaisuudesta on jo palautettu niiden oikeille omistajille. Rikoksista on epäiltynä noin 60-vuotias kuopiolainen mies. Rikoksia tutkitaan pääasiassa nimikkeillä varkaus. Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan kuluvan vuoden syksyllä.

Arkistokuva uutiseen Satojen talouksien postilähetyksiä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.