Ulkoilun riemua keväisellä viikolla

Ulkoilun riemua on ollut tämän viikon aikana lähes jokaisena päivänä. Valostuvat päivät ovat tuoneet mukanaan uutta virtaa elämään.

Uusi viikko alkoi tähän astisen kevään parhaimpana päivänä. Lämpömittari näytti maanantaina plussaa peräti viisitoista astetta lämmintä ja aurinko paistoi ihanan kirkkaasti. Käytiin ajamassa lähes kymmenen kilometrin lenkki ja ulkona tuli oltua kaksi tuntia. Ajettiin myös Motonetille ostamaan pumppuun adapteri, jonka avulla saadaan sähköpyörätuolin renkaisiin helpommin ilmaa. Nuo huoltoasemat, kun tuntuu olevan täällä kaupunginosassa katoava luonnonvara. Niin kuin kaikki muukin. Oli muuten jo kolmas päivä putkeen, kun kävin ulkona!

Ilman pipoa hymyilyttää Motonetin pihassa.
Oli niin lämmin, että pipo joutui lähtemään pois päästä.
Sinisiä kukkia.
Jotain sinisiä kukkia löytyi tien varrelta.

Myös tiistaina vapun aattona oli mentävä ulos, kun lämpömittari näytti oikein mukavaa lukemaa. Yleensä nyt olisi pitänyt iskeä sen takatalven. Tänä vuonna aurinko paistoi kuitenkin upeasti. Kävin ulkoillessa muun muassa Laitaatsalmen rannalla ja siellä ollessa sattui tulemaan laiva. Tämä mv Helga oli menossa pohjoisen suuntaan, todennäköisesti hakemaan puuta. Helga liikennöi raakapuun kuljetuksessa Saimaan sisäisesti. Avoimena Helgan raakapuun kuljetuskapasiteetti on 2200-2400 m3.

Katselen helgan menoa ohi.
Siellä se Helga menee.

Ulkoilun riemua myös vappuna

Vappuna kävin myös ulkona, vaikka tuuli olikin viileähkö. Käytiin ensin Tuiskun kanssa lenkillä ja muutenkin ulkoilemassa. Henkilökohtaiset avustajat pääsivät sillä aikaa ottamaan kuvia. Ulkoilun jälkeen syötiin muun muassa perunasalaattia. Tämän jälkeen tein aikamatkan kesään, kun parvekkeella oli lämmintä vain 33 astetta. Niin kuin huomasitte, meidän vappu oli täysin normaali päivä.
Rappuset rinnettä alas Saimaalle.
Viereisen kerrostalon takaa vie rappuset Saimaalle.
Nautin kesästä parvekkeella.
Nautin kesästä parvekkeella.

Torstaina oli viikon toinen fysioterapia, jossa muun muassa käsiteltiin hengityslihaksia. Kahtena seuraavana viikkona fysioterapia onkin vain kerran viikossa. Fysioterapian jälkeen käytiin Tuiskun kanssa yhdessä ulkona. Sää oli niin lämmin, että olin ulkona ensimmäisen kerran lippis päässä ja ilman vilttiä jaloilla.

Savonlinnan paloaseman pihalla kuvassa. Taustalla alueen kartta.
Savonlinnan paloaseman seinustalla on todella lämmin paikka.

Perjantaina vietin pitkästä aikaa päivän sisätiloissa. Sää oli viileähkö, joten hyvillä mielin näin pystyi tekemään. Päivän aikana pestiin pyykkiä ja astianpesukonekin täyttyi juuri sopivasti. Perjantaina oli pörssisähkö edullista, joten nämä kotityöt oli hyvä tehdä. Pörssisähkö on todella hyvä talouteen, jossa pystyy tekemään sähköä vieviä asioita, kun on edulliset tunnit. Tuisku sai Barbie palapelin valmiiksi torstaina ja se pääsi seinälle perjantaina.

Palapelin kuvassa on erilaisia barbeja.
Myös pyörätuolilla liikkuva Barbie on mukana.

Lauantaina oli jälleen oikein hyvä sää lähteä nauttimaan raittiista ilmasta. Saatiin ulkoillessa taas yhden kerran Tuiskun kanssa miettiä, että mitä ihmisten päässä oikein liikkuu. Meitä vastaan ajoi polkupyörillä vanhempi pariskunta. Heillä olisi ollut aivan tarpeeksi tilaa ajaa meidän ohi. Mutta mitä nämä sankarit tekevät? Ajavat polkupyörillä nurmikon poikki ihan minne sattuu!

Pihassa Tuiskun kanssa.
Lippikset päässä tarkenee jo ulkona.
Sininen taivas, jossa pilvet ovat kuin pumpulia!
Nyt on henkilökohtainen avustaja ottanut upean kuvan!

Sunnuntaina säät ottivat takapakkia, kun lämpötila tippui viiteen asteeseen. Ei siis tehnyt yhtään mieli lähteä ulkoilemaan. Jo edellisenä iltana päätettiin, että tehdään gluteenittomia keksejä. Niinpä niitä tehtiinkin, kun sähkö oli todella edullista koko päivän!

Gluteenittomia keksejä iso kasa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa