Posti ja yhden kadonneen paketin arvoitus

Hyvin vähän Postin kautta mitään lähettävänä henkilönä olen pitänyt palveluiden huonoa toimivuutta lähinnä legendana. Nyt joudun kuitenkin myöntämään olleeni väärässä tässä(kin) asiassa.

Kaikki alkoi siitä upeasta nukkekodista, jonka tilasin Maijulle joululahjaksi. Paketti kyllä toimitettiin perille paikalliseen postiin ihan asianmukaisesti ja luvatulla vauhdilla.

Nukkekodin kasaamisessa tuli kuitenkin pieniä ja sitten vähän suurempiakin ongelmia. Myyjänä ollut verkkokauppa yritti mahdollisuuksiensa mukaan auttaa ongelmien ratkaisussa. Lopulta kuitenkin yhdessä tuumin päätettiin, että nukkekoti palautetaan Postin kautta lähettäjälle.

Alkuperäinen paketti ehdittiin toki jo hävittää, joten tuo valtavan suuri rakennelma jouduttiin lähettämään kahdessa paketissa. Osa nukkekodista saatiin purettua, mutta esimerkiksi sivurakennus piti pakata kokonaisena.

Postivirkailija sanoi teippaavansa paketit yhteen ja liimasi palautuslapun vain toiseen pakettiin. No kuten arvata saattaa niin tuo toinen paketti sitten katosi jonnekin postissa.

Myöhemmin myös selvisi, että painavampaa 15 kg pakettia ei ollut edes rekisteröity Savonlinnan Postissa. Kun tieto toisen paketin katoamisesta tuli niin kyseltiin asiaa postista. Pakettia ei tietenkään enää löytynyt, kun se oli kuljetettu muualle löytöpakettina.

Onneksi asia alkoi tämän jälkeen selvitä suhteellisen nopeasti Postin asiakaspalvelun chatin avulla. Kerroin heille paketin tuntomerkit sekä arvioidun painon. Seuraavana päivänä sain sähköpostia, että paketti on löytynyt ja lähetetty vastaanottajalle.

Tuo parin sadan euron arvoinen paketti oli kadoksissa lähes kaksi viikkoa. Hirmuisen vaivan joutui myös näkemään virheen takia. Onneksi tämä tarina kuitenkin päättyi hyvin. Posti se osaa!

Posti kadotti paketin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.