Tour de France

Tour de France on ollut tämän viikon juttu, kun ulkoilu on jäänyt epävakaisen sään takia vähän heikommalle.

Maanantaina oli hyvin lämmin päivä, vaikka muuta luvattiin. Päiväksi luvatut sateet olivat myös menneet jo ohi ennen kuin Tuiskun kanssa herättiin. Netflix on innostanut minut dokumenttisarjan myötä katsomaan pyöräilyn Ranskan ympäriajoa. Viikon alkuun ajettiin Italian puolella 230 kilometrin etappi, johon meni aikaa viisi ja puolituntia. Kun tuohon meni noin pitkään, niin katsoin osan kisasta ulkona.

Minä ulkona tietokoneen kanssa.
Ulkona oli hyvä katsoa, kun siellä oli vähän viileämpää kuin sisällä.

Tiistaina päivä alkoi erinomaisesti, kun syötiin aamupalaksi gluteenittomia amerikkalaisia pannukakkuja. Tai siis yhdet pannukakut per nenä, koska ne olivat niin valtavan kokoisia. Päälle Tuisku laittoi maapähkinävoita ja minulla oli sen lisäksi vadelmahilloa. Päivään kuului myös viikon ensimmäinen fysioterapia, jossa muun muassa venyteltiin käsiä.

Pannukakku lautasella.
Minun amerikkalainen pannukakku.
Puuvartinen teleskooppi makkaratikku.
Kävin ostamassa Motonetista teleskooppi makkaratikun. Tämän avulla on hyvä paistaa vaahtokarkkeja. 😁

Keskiviikkona ulkona olo jäi todella lyhyeksi, kun pitkästä aikaa oli erittäin sateinen päivä. Ehdittiin sentään olemaan ulkona vajaa tunti ennen sadetta. Oikeastaan olin jo odottanut, että tulee hyvin sateinen päivä. Ehdin nimittäin kirjoittamaan loppuun muun muassa jutun Juha Tapion toukokuisesta juhlakonsertista. Lisäksi katsoin jälleen Ranskan ympäriajoa neljä tuntia. Ja kyllä kannatti, sillä Mark Cavendish polki  ympäriajossa historiaa. Kukaan muu ei ole voittanut 35 etappia.

Takapihalla sataa vettä.
Vettä sataa mukavasti.Edellisenä iltana sateen jälkeen sää selkeni ja saatiin hieno auringonlasku. Hienot värit tulivat esille torstain puolella, joten kuva auringonlaskusta pääsee torstaihin. Päivän aikana oli myös viikon toinen fysioterapia. Tällä kertaa heilutin käsillä kuminauhallista jumppakeppiä. Tämä tapahtuu niin, että fysioterapeutti pitää kuminauhoista kiinni ja minä heilutan jumppakeppiä. Lisäksi käsiteltiin reisiä.

Kullan värinen taivaanranta.
Nyt on upea auringonlasku.

Tour de France

Perjantai oli aamupäivästä sateinen, mutta sitten sateet väistyivät ja päästiin taas hyvin ulkoilemaan. Päivään kuului yllättäen myös paljon urheilua, kun pyöräilyn Ranskan ympäriajo jatkui aika-ajolla sekä jalkapallon EM-kisojen puolivälierät käynnistyivät.

Minä ulkona.
Ulkona oli hyvä sää.

Lauantaina käytiin ulkona jo puolenpäivän aikaan, kun luvattiin taas sadetta. Jostain syystä sateet kiertävät aika usein meidän alueen, niin kuin tälläkin kertaa kävi. Loppu päivä menikin yllättäen urheilun parissa. Ensin katsoin Tour de France kahdeksannen etapin ja illalla tuli jalkapallon EM-kisojen puolivälieriä. Minun suosikkini Hollanti pääsi neljän joukkoon.

Heinäsirkka kivikolla.
Pilvet Laitaatsalmen sillan takana.
Pilvet Laitaatsalmen sillan takana.

Sateinen sunnuntai päätti tämän viikon. Tällä kertaa ei ehditty ulkoilla ennen sadetta, joten ulkoilu tapahtui pääosin katoksessa. Sateen hetkeksi tauottua ehdittiin ajamaan pieni lenkki. Sateesta huolimatta sää ei ollut mitenkään kylmä.

Tuiskun kanssa ulkona.
Onnistuu se ulkoilu näinkin.Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa