Juha Tapion juhlakonsertti Elämänviivat

Juha Tapion juhlakonsertti Elämänviivat rantautui Savonlinnaan toukokuun lopulla. Sairastelun takia julkaisen jutun vasta nyt. Juttu sisältää lähinnä kuvia ja videoita.

Juha Tapio juhlisti 50-vuoden ikäänsä massiivisen maltillisella Elämänviivat-kiertueella. 25:n konsertin kiertueella hän palasi siihen mistä kaikki aikanaan lähti: lavalla vain mies, kitara, laulut ja ääni. Ja kun kiertueelle sattui myös Savonlinna, niin tiedätte varmaan, että ketkä hommasivat liput House Of Olafissa järjestettävään konserttiin.

Veturitallit, jossa House of Olaf sijaitsee rakennettiin alunperin vuonna 1908 Savonlinnan-Elisenvaaran radan valmistumisen yhteydessä. VR luopui talleista käytöstä vuonna 2014. Tämän jälkeen tallit myytiin ja niissä toimi koneliike ja autopesula. Vuodesta 2022 siellä on toiminut tapahtuma-areena House of Olaf!

Tässä upean tunnelmallinen Juha Tapion juhlakonsertti toi mukanaan yleisölle biisejä hänen koko uran varrelta. Mukana oli useita suurelle yleisölle tuntemattomia biisejä. Minä kuuntelen Juha Tapion koko tuotannon vähintään kerran vuodessa, joten tuttuja biisejä löytyi. Yleensäkin tykkään artistien vähän soitetuista biiseistä.
Olen ollut hyvin monta kertaa Juha Tapion konsertissa, joten vertailukohtia löytyy. Tämä oli kuitenkin erittäin hyvä, ellei paras hänen konsertti, jossa olen ollut. Ehkäpä yksi syy oli House of Olaf, joka tuntuu olevan kuin tehty tämmöisiin konsertteihin. En valitettavasti pysty tekemään mitään ihmeellistä raporttia, kun aikaa konsertista on kulunut reilusti. Pääsette kuitenkin mukaan tunnelmaan kuvien ja videoiden avulla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa