Tänään vietetään Kansainvälistä Harvinaisten Sairauksien Päivää

Tänään, helmikuun 29. päivänä vietetään Kansainvälistä Harvinaisten Sairauksien Päivää (Rare Disease Day).  Tapahtuman kansainvälisenä järjestelyorganisaationa toimii aiempien vuosien tapaan harvinaisyhdistysten eurooppalainen kattojärjestö Eurordis.

Harvinaisten Sairauksien Päivän teemana on tänä vuonna yhteistyö ja yhteishenki, ”solidaarisuus”, harvinaisiin sairaus- ja vammaryhmiin kuuluvien sekä heidän kanssaan sekä heidän hyväkseen toimivien henkilöiden välillä.

Vuosien mittaan Harvinaisten Sairauksien Päivä on kasvanut maailmanlaajuiseksi tapahtumaksi, jota vietettiin vuonna 2011 jo 54 maassa.

Myös minun sairastamani Duchennen lihasdystrofia on yksi harvinaisista sairauksista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa