Kaikki kiva loppuu aikanaan

Perjantai oli hieman rennompi päivä, jonka aloitimme syömällä aamiaisella Coast to Coast -ravintolassa. Tottakai piti sielläkin maistella kunnon aamiainen, makkaraa, munia, pekonia, pannukakkuja… Pari puntaa kalliimpi kuin Frankie & Benny’s -ravintolassa, mutta parempi hinta-laatusuhde.IMG_6340

Perjantai oli Lontoossa lämmin, yli 20 astetta näytti mittari. Kiertelimme Wembleyn alueella, jopa paikallinen teollisuusaluekin tuli tutuksi. Kiertelyn jälkeen menimme kahville hotellin baariin. Tavallinen kahvi maksoi kolme puntaa ja aikamoista kuraa, aivan samaa sai ilmaiseksi huoneesta…

IMG_6353

Baarin seinällä oli historian havinaa.
Baarin seinällä oli historian havinaa.

Disney On Ice -esitys täytti ravintolat illalla ja tilaa meille löytyi tuosta aamuisesta Coast to Coast -ravintolasta. Alkuun tilasin amerikkalaisen Brooklyn lager-oluen, uusi suosikki löytyi. Alkuruokana söin ribsejä eli porsaan kylkipaloja buffalo-kastikkeella ja pääruokana bbq-broilerinkoipia kolmella eri kastikkeella.

IMG_6377

IMG_6375
Uskaltaako tätä juoda?
IMG_6394
Miun ja Maijun pääruoat.

Lauantaina suuntasimme Coast to Coast -ravintolassa syödyn aamiaisen jälkeen kohti Wembleyn metroasemaa, josta lähdimme kohti kaupungin keskustaa. Matka metrolla meni odotettua paremmin, Maijukin voitti pelkonsa, metron esteettömyys oli kiitettävän hyvää. Opaskarttaan oli merkitty selkeästi esteettömät asemat, kuten määränpäämme Westminster. Avustajista piti maksaa liput.

Voi sitä ihmispaljoutta, kun pääsimme takaisin maanpinnalle, oikeastaan se oli mahtavaa. Silmiimme tulivat muun muassa legendaarinen Big Ben, Westminsterin palatsi, useat upeat Thamesin ylittävät sillat sekä maailman neljänneksi korkein maailmanpyörä London Eye.

IMG_6452

IMG_6466

Aivan Thamesin rannalla sijaitseva London Eye oli mielenkiintoinen kokemus. Avustajat pääsivät ilmaiseksi, joten reilu 40 puntaa tuo kokemus maksoi. Esteettömyys oli kohdallaan tässä kohteessa. Luiska oli valmiina ja meidät ohjattiin jonojen ohi. Maisemat olivat ylhäältä todella upeat, kirkkaalla säällä näkyi todella kauas. Fiilistä laski Maijun paniikki, mutta urheasti murmeli selvisi tuostakin.

IMG_6472

IMG_6531

IMG_6548

Lauantai oli Lontoossa todella vilkas, ihmisiä oli kauheasti ja ravintolat täynnä. Ruoan löytäminen oli taas haasteellista ja päädyimme jälleen johonkin amerikkalaistyyliseen ravintolaan. Sieltä lähdimme kohti Green Park -metroasemaa. Matkalla sinne nähtiin muun muassa kuuluisa Piccadilly Circus ja The Ritz. Lopulta eteen tuli metroasema ja väsyneet matkailijat pääsivät lepäämään hotellille.

IMG_6591

11178518_10202817423515815_1073239458_n

11160073_10202817423115805_1107625708_n

Sunnuntai oli viimeinen kokonainen päivä upeassa kaupungissa. Päivä alkoi totutusti Coast to Coast -ravintolasta, jossa nautin poikkeuksellisesti neljän munan munakkaan pekonilla, juustolla sekä tomaatilla. Käytiin päivän aikana viime hetken ostoksia muun muassa Wembley Stadionin kaupassa. Pikkuinen pettymys oli, kun myynnissä oli lähinnä maajoukkueen ja valioliigaseurojen tuotteita. Itse odotin enemmän löytyvän Wembley-tuotteita.

IMG_6642

Käytiin illalla syömässä aasialaisessa Ping Pong -ravintolassa. Tarjoilija neuvoi valitsemaan kolmesta neljään ruokalajia. Otin siis kookos-kanakeittoa sekä revityllä pos

2015-04-21 Lontoo1sulla, ankalla ja tofulla täytettyjä rullia. Tarkemmin en noista osaa kertoa, mutta hyviä ne olivat.

Sitten koittikin päivä jolloin piti lähteä kohti kotimaata. Aamiainen nautittiin ensin hotellilla, pakattiin viimeiset tavarat, kierreltiin tutuksi tulleessa ympäristössä ja käytiin syömässä. Paikaksi valittiin Coast to Coast, että muut matkalaiset näkisivät vielä kerran Craig nimisen tarjoilijan. Mutta hän ei ollutkaan töissä… 😀

Matka Gatwickin lentokentälle oli ruuhkainen ja perillä olimme kaksi tuntia ennen lentoa. Sujuvan lähtöselvityksen jälkeen pakattiin manuaalipyörätuoli, suihkutuoli sekä nosturi pusseihin. Siitä matkamme jatkui sähkäreillä kohti lähtöporttia. Saatiin ajaa lentokoneen ovelle asti, josta meidät siirrettiin paikoillemme. Myöhästynyt lento onnistui ilman ongelmia ja turvallisesti pääsimme Helsinkiin. Gatwickin henkilökunnan purkamat sähkäritkin löytyivät ehjänä. Suomessa niitä ei tietenkään tuotu ovelle valmiiksi, kun on niin raskasta. 😉

2015-04-21 LontooOlimme yön vielä Helsingissä ja tiistaina väsyneet matkailijat saapuivat kotiin. Onnistunut matka, ei voi muuta sanoa. Reissun osa 1 löytyy täältä ja osa 2 täältä. Luvassa on vielä kooste, joka julkaistaan ennen Ruotsin reissua.

 

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa