Pietar.in haastaa mukaan keräämään silmälaseja

Specsavers ja Vision For All -yhdistys keräävät jälleen hyväkuntoisia ja ehjiä silmä- ja aurinkolaseja kaikissa Specsavers Optikko -liikkeissä. Itse vein neljät silmälasit keräykseeVapaaehtoinen optikkoryhmä lähtee marras-joulukuun vaihteessa Tansanian Dar es Salaamiin tekemään näöntarkastuksia ja lahjoittamaan suomalaisten käytettyjä laseja niitä tarvitseville.

Kehitysmaissa ihmisillä on aivan yhtä suuri tarve silmälaseille kuin länsimaissakin. Silmälasit voivat kuitenkin maksaa usean kuukauden palkan verran, joten hinta on monelle este. Kehitysmaissa maaseudulla ei myöskään usein ole optikko- ja silmälääkäripalveluita edes tarjolla, kertoo Irina Haahtela Vision For All –yhdistyksestä.

Tansaniassa on suuri tarve näönhuoltopalveluille. Heikko näkö vaikeuttaa paikallisten koulunkäynti- ja työntekomahdollisuuksia.

Viime vuosina suomalaiset ovat lahjoittaneet Specsavers Optikko -liikkeisiin yli 30 000 silmälasiparia. Specsavers kerää laseja ympäri vuoden.

Lahjoitettujen lasien vahvuudet ja kunto tutkitaan Suomessa, ja avuntarvitsijoille tehdään näöntarkastus, jotta lasien joukosta löytyy uudelle omistajalle sopivat silmälasit, sanoo Specsaversin viestintäpäällikkö Irene Hernberg.

Silmälasit

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa