Jouluviikon tunnelmia

Jouluviikko alkaa olla lopuillaan. Meidän viikko oli täynnä kaikenlaista jouluvalmistelua, joulutunnelmasta nauttimista sekä kyläilyä.Heti maanantaina oli vuorossa viimeisten jouluruokien ostaminen. Prismassa meno oli kuin ennen maailmanloppua, kun vauhkoontuneet ihmiset hamstrasivat ruokaa. Nälkäänhän sitä kuolee, jos kauppa on pari päivää kiinni.

Bataattilaatikot valmistettiin sunnuntaina ja niitä tuli nautittua jo ennen joulua. Alkuviikosta tuli häärittyä urakalla keitiössä lohta graavaten, sinappia tehden, rosollia valmistaen, tofua marinoiden…

Bataattilaatikko oli hyvää.
Bataattilaatikko oli hyvää.
Itse tehtyä sinappia.
Itse tehtyä sinappia.

Jouluaatton mennessä kaikki oli valmista ja päästiin viettämään aattoa Maijun kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan. Katsottiin perinteiset Lumiukko ja Joulurauhan julistus, käytiin joulukirkossa sekä nautittiin hyvästä jouluruoasta.

Jouluisia herkkuja.
Jouluisia herkkuja.
Seimi ja lampaita alttarilla.
Seimi ja lampaita alttarilla.
Savonlinnan tuomiokirkko pimeässä.
Savonlinnan tuomiokirkko pimeässä.
Pukki toi kaikenlaista.
Pukki toi kaikenlaista.

Jouluaamuna odotti sitten kiva yllätys, kun piti soittaa huoltoyhtiöön, että asunnosta katosi sähköt. Sulakkeet olivat kunnossa ja muihin asuntoihin tuli sähkö. Sähkömies lopulta löysi alakerran sähkötaulusta sulaneen johdon. Nopeasti korjasivat onneksi vian.

Tapaninpäivän ajelun suuntana oli Uukuniemi. Oli ihana nähdä, kun Katariina-kummityttöni oli ovella vastassa joululahjaksi ostamani Applejack-ponin kanssa. Muutenkin oli mukavaa viettää aikaa siskon lasten kanssa. 🙂

Katariina ja heppa.
Katariina ja heppa.

IMG_0037

"Katso Maiju-kummi".
”Katso Maiju-kummi”.
Keijuhan se siinä.
Keijuhan se siinä.
Kristiina ei vielä jouluruuista oikein innostunut.
Kristiina ei vielä jouluruuista oikein innostunut.

Kaikenkaikkiaan meidän jouluviikko oli oikein onnistunut. Paljon jäi mukavia muistoja jaettavaksi teillekin lukijat.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa