Osallistun Roosa nauha -kampanjaan – Tee Sinäkin niin

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Kampanja järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Olen avannut Pietar.in-blogin nimissä Roosa nauha -keräystä tukevan keräyspotin. Kaikki potin kautta kerätyt rahat menevät rintasyöpätutkimukseen.

Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 5 000 naista ja siihen kuolee vuosittain yli 800 naista. Viiden vuoden kuluttua diagnoosista on elossa yli 90 prosenttia rintasyöpään sairastuneista naisista ja 10 vuoden kuluttua sairastumisesta edelleen 85 prosenttia.

Miksi asia on minulle tärkeä? Monet blogia ja elämääni pidempään seuranneet, että Äitini menehtyi rintasyöpään vajaa kuusi vuotta sitten. Diagnoosista oli kulunut saman verran aikaa. Hän kuului siis tuohon 10 prosenttiin, jotka menehtyvät tuossa ajassa.

Äiti oli tehnyt lastensa eteen paljon ja hänen menettämisensä oli todella raskasta. Etenkin minä ja nyt jo edesmennyt, hengityskoneen varassa elänyt veljeni Henrik jäimme suureen kiitollisuuteen hänelle. Äiti toimi meidän omaishoitajana kymmeniä vuosia.

Tuossa henkilökohtainen syyni osallistua Roosa nauha -kampanjaan. Toivon myös, että mahdollisimman moni lähtee mukaan keräykseen. Pienistä summistakin on apua.

Keräyspotin löydät täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa