Flunssan torjuntaa ja leivontaa rakkaalle

Torstain kuulumiset on tämän päiväisen jutun aihe. Ajattelin kokeilla päivittää blogiin kuulumisia niiltä päiviltä, kun on ollut muutakin kuin tavallista arkea.Flunssa yritti iskeä päälle alkuviikosta, mutta onneksi taisin selvitä säikähdyksellä. Viime päivinä on tullut juotua urakalla kylmäpuristettua mehua, ehkä sen avulla flunssa helpotti.

Tänään iski kunnon energiapiikki, kun innostuin leipomaan kakkua ja piirakkaa. Toivottavasti Maijun alkava flunssa menee myös ohi herkuttelun myötä.

Ensin syntyi tonnikalapiirakka, jonka täytteessä oli muun muassa fetaa ja tomaattia. Pohjan valmistukseen kokeilin kaurajauhoa, joka toimikin hyvin.

Makeana puolestaan leivoin kettukakun, jonka pohjan valmistin ketun muotoisella silikonivuoalla. Täytteeksi kakkuun tuli appelsiinituorejuustoa ja säilykemandariineja. Päällinen puolestaan syntyi terveellisesti Daim-suklaasta ja kermasta. Niin kettu on Maijun suosikkieläin.

Molemmat ovat tietenkin gluteenittomia, sillä ei meillä muuta leivotakkaan. Tiesitkö muuten, että nyt vietetään keliakiaviikkoa?

Flunssan torjuntaa ja leivontaa rakkaalle
Siirry sivun alkuun