Flunssa ja hääpäivä… – viikon jutut nyt luettavissa

Tämän viikon voisi kiteyttää kahteen sanaan, jotka ovat flunssa sekä juhla. Toki siitä huolimatta aion kertoa sinulle tarkemmin kuluneesta viikosta, jos vain haluat kuulla.
Torstaina minä kävin apuvälineteknikon vastaanotolla, jossa minua odotti uudet talvikengät. Edelliset ovat jo kahdeksan vuotta vanhat ja todella aikansa eläneet. Uudet kengät nähtyäni olin vähän ihmeissäni, kun olivat paljon sirommat kuin edelliset.

Yleensä Duchennen lihasdystrofiaa sairastavan virheasennot pahenevat iän myötä. Jo muotteja tehdessä jalkojen asento näytti suhteellisen hyvältä. No nyt sitten huomasin tämän todelliseksi, sillä jalat ei tarvinneet tilaa niin paljoa kuin ennen ja näin ollen kengät ovat sirommat.

Uudet kengät.

Flunssa iski taloon

Pitkään olen tänä vuoden viileimpänä vuodenaikana flunssalta välttynyt, mutta nyt se sitten päätti kuluneen viikon aluksi iskeä minuunkin. Onneksi pientä kuumeilua, kurkkukipua ja nenän tukkoisuutta kesti vain pari päivää. Tosin kroonisen poskiontelotulehdus aiheuttaa jatkuvasti pientä tukkoisuutta.

Maiju oli myös kipeänä, eikä päässyt niin helposti ohi sairastelusta. Hänen piti käydä Savonlinnan keskussairaalan päivystyksessä hakemassa lääkekuuri. Onneksi lääke näyttää tehoavan hyvin ja kunto on kohenemassa.

Teetä Frozen mukissa.

Flunssa iski, nyt on kipeä olo.

Topi suosittelee syömään hedelmiä ja flunssa pysyy poissa.

Perjantaina tuli kuluneeksi kuusi vuotta siitä, kun mentiin naimisiin rakkaan Maijun kanssa. Aika on mennyt todella hurjaa vauhtia, ei tunnu yhtään todelliselta. Rakastan tuota ihanaa murmelia vähintään yhtä paljon kuin silloin. Jo usealle tutuksi tullut meidän tarinan voit lukea täältä.

Sokerihäiden kunniaksi päätin leipoa jotain todella hyvää herkkua. Tällä kertaa #pikunkeittiössä valmistui gluteeniton suklaakakku, jonka väliin tuli suklaamoussea ja päälle suklaavoikreemiä. Tuli kyllä oikein hyvää, vaikka itse sanonkin. Koristelu onnistui myös hienosti Matsmartista tilatuilla koristella.

Upea kakku.
Eikä viikon raporttia voi tietenkään julkaista ilman ruokaa, joten loppuun tästä aiheesta. Viikko aloitettiin tilaamalla ruokaa Pizzeria Sahmaranista. Itse söin kebabia kermaperunoilla ja Maiju pizzaa. Tai syötiin niitä kuitenkin usean päivän ajan. Meidän syömisillä ei tule annoksen hinnaksi tule kauhean paljon.

Kukistuuko flunssa kebabia syömällä?

Perjantaina puolestaan valmistin ruokaa usealle päivälle. Tällä kertaa pääni sisältä löytyvällä ruokalistalla oli makkaraperunalaatikkoa. Se on helppo valmistaa, pilkotaan vain perunat, makkarat, sipulit sekä paprikat ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen yhdistetään kerma, tomaattimurska ja mausteet. Tämä liemi kaadetaan vuokaan ja lopuksi raastetaan juustoa ruoan päälle. Ruokaa paistetaan uunissa 200-asteessa vajaa tunti.

Kolme erikokoista vuokaa.

Tämän tammikuisen viikon kuulumiset olivat tällä kertaa tässä. Miten sinun viikko on kulunut? Lopuksi toivotan oikein hyvää tulevaa viikkoa!

Venus loistaa taivaalla.
Venus loistaa taivaalla.

Ulkona tuli myös käytyä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa