Hyvää kirjallisuuden päivää – Kirja luettu, lue sinäkin

Tänään 10. lokakuuta vietetään Aleksis Kiven päivää, joka on samalla suomalaisen kirjallisuuden päivä. Tänään on siis hyvä syy aloittaa kirjan lukeminen ja itsensä sivistäminen.

Maiju osti minulle Kimi Räikkösestä kertovan kirjan. Tämän myötä innostuin taas lukemaan kirjoja. Edellisen kirjan olin lukenut loppuun vuosia sitten. Lapsena olin kova lukemaan, mutta jotenkin tuo harrastus on jäänyt liian vähälle.Tässä pieni arvostelu kirjasta. Räikkönen on ollut uransa alkuajoista asti suosikki urheilijani. Jotenkin hänessä on aina kiehtonut se mystisyys, jonka taakse hän on naamioitunut.

Kirja antaa kuvan oikeasta Räikkösestä, joka ei paljon mieti mitä hänestä puhutaan tai ajatellaan. Kirjassa kerrotaan avoimesti hänen elämästään niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina.

Täysin urheilun ulkopuolelta tuleva Kari Hotakainen on ollut todella hyvä valinta kirjan kirjoittajaksi. Kirja on kirjoitettu niin, että sitä on hauska lukea, kun siitä puuttuu moottiurheiluun liittyvä ammattislangi. Kirjan myötä Räikkönen ei ole enää tuntematon.

”Kaikki on mulkkuja välillä. Jotain on vialla, jos ei ole koskaan mulkku”. Kimi Räikkönen

Minkä kirjan sinä olet lukenut viimeksi? Mitä kirjaa suosittelet minulle?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa